After Eight-cupcakes

Nydelige veganske cupcakes med mynte- og sjokoladesmak, helt uten egg og melk. 

Min venninne Cathrine har stålkontroll på veganske sjokolade, og ikke minst veganske alternativer til veganske sjokolader. Da hun i julen stilte opp med veganske After Eight ble vi kanskje ikke overrasket, men likevel utrolig glade.

Såvidt jeg vet må du til Europris, og det finnes et par alternativer å velge mellom. Her har jeg brukt de rundt og tykke, men de har også de vanlige tynne firkantene.

Men sjokoladen er bare pynten her. Først baker vi en nydelig sjokoladecupcake, som vi deretter pynter med en herlig myntekrem. Både cupcake, glasur og altså pynt er både uten melk og uten egg.

Ingredienser til 12 cupcakes:

    • 2 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
    • 1 teskje eplecidereddik
    • 1,5 desiliter sukker
    • 1 teskje vaniljesukker
    • 0,75 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter hvetemel
    • 0,5 desiliter kakaopulver (100 prosent)
    • 1 teskje natron
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt

 Myntekrem og pynt: 

    • 100 gram veganmargarin
    • 2-3 desiliter melis
    • Et par kvaster frisk mynte
    • Noen dråper grønn konditorfarge
    • 6 veganske myntesjokolade

Framgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Start med å blande sammen melken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt.  Etterpå har du i sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.

Mål opp resten av de tørre ingrediensene, og sil over. Rør det sammen til alle de store klumpene er borte. Fordel røren utover formene, ideelt sett skal de være om lag to tredjedeler fulle. Stek dem i 20 minutter. Avkjøl.

Myntekrem

Ha margarin og halvparten av melisen i en kjøkkenmaskin. Tilsett mynte og konditorfarge og kjør til du har en jevn masse. Du må nok stoppe underveis og dytte kremen ned langs kantene på kjøkkenmaskinen. Tilsett litt og litt melis til du har en jevn og smørbar glasur.

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor topp.

Skjær sjokoladene i to.

Fordel glasuren ut over cupcakene, topp med en halv sjokoladebit.


Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *