Dekonstruert makisalat

Morsom rissalat med masse gode smaker. 

Salat? Ja, jeg vet det. Jeg som ikke teller salat som mat. Men her er det annerledes! Dette er en morsom versjon som du kan lage med gårsdagens risrester, og med alt det gode du vanligvis putter i makiruller. Den er ikke så fin, men fantastisk god!

Har du ikke risrester kan du koke ris og avkjøle den i kjøleskapet litt før servering.

Blanda tang bidrar med sjøsmak til retten, i tillegg er det veldig rikt på god næring.  Soyasaus og wasabi lurer vi også inn; mens soyasausen brukes til å sette smak på tofuen lager vi en nydelig veganese-basert aioli med wasabi. Sistnevnte kan også erstattes av denne rå aiolien. 

Sjøgrønnsaker kan du kjøpe i noen økologiske butikker samt helsekostbutikker, eventuelt direkte fra Fremtidens Mat.

Tips: Dekonstruert makisalat smaker ekstra godt om du drysser noen sesamfrø over.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 200 gram fast tofu
    • Olje til steking
    • 4 spiseskjeer soyasaus
    • 1 mango
    • 1 avokado
    • lollosalat
    • En liten neve tørka blanda tang
    • 2 desiliter kokt ris

Wasabiaioli: 

    • 1-2 hvitløksfedd
    • 1 teskje wasabipulver

Framgangsmåte: 

Press forsiktig ut vann fra tofuen. Skjær den deretter i strimler.

Varm opp oljen til middels varme i en stekepanne. Stek tofubitene på alle sider til de blir gylne. Hell over soyasausen og vend på bitene til alle er dekket. Ha dem over på litt kjøkkenpapir slik at de får renne av overflødig væske.

Rens mango og avokado og skjær dem opp i terninger. Vask og riv salat.

Bland sammen ris, tofu, mango, avokado, salatblader og tang, og ha i serveringsskåler. Server med wasabiaioli og spisepinner.

Wasabiaioli: 

Riv hvitløken. Bland inn i veganesen. Rør deretter inn litt og litt wasabipulver – det setter en sterk smak på aiolien så pass på at du ikke har i for mye. Smak eventuelt til med mer hvitløk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *