Amerikanske pannekaker

Nystekte pannekaker med lønnesirup er den perfekte helgefrokost. 

Tykke amerikanske pannekaker med lønnesirup er det beste jeg får til frokost. Denne oppskriften gir tykke og saftige pannekaker som det er mulig å gjøre feil med. Men stek opp mange – det er lett å forsyne seg av en til og en til. Her har jeg tilsatt litt kanel som gir en veldig god lukt, og som passer ekstra bra med lønnesirup. Dersom du ikke er så glad i kanelsmak går det helt fint å droppe den.

Ingredienser til 5-6 pannekaker: 

 • 3 desiliter hvetemel
 • 2 teskjeer bakepulver
 • 1 teskje salt
 • 1 teskje kanel
 • 1 desiliter vann
 • 2 desiliter vegetabilsk melk
 • 2 spiseskjeer nøytral olje + ekstra til steking
 • 2 spiseskjeer lønnesirup

Framgangsmåte: 

Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. Mål opp vann, melk, olje og sirup og hell i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Tilsett eventuelt litt ekstra melk om du ønsker en tynnere røre.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i en øse pannekakerøre og stek til det begynner å boble øverst og pannekaken størkner rundt kantene. Snu pannekaken og stek noen minutter på andre side. Gjenta med hele røren. Juster eventuelt størrelsen om du synes pannekakene blir for små eller store.

Server med lønnesirup, eller eventuelt syltetøy eller frukt.

2 Comments

 1. Hei! Skal man ta to ss lønnesirup i selve røren, eller står lønnesirupen i oppskriften kun fordi man kan servere den til pannekakene?

  1. Mari Hult

   Den skal sammen med de andre våte ingrediensene 🙂 Skal gjøre om på teksten så det blir litt bedre forklart, takk 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *