Chocolate chip cupcakes

Kjempegodt med et glass melk eller en kopp kaffe!
Sjokoladebiter er utmerket i cookies, så hvorfor ikke prøve i cupcakes? Her gjør vi det dobbel med sjokolade i både bunn og glasur. I glasuren har jeg også litt vegansk kremost, som gjør smaken enda litt mykere.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2,5 desiliter soyamelk (eller annen vegetabilsk melk)
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsplje
    • 5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter sukker
    • 1 spiseskje bakepulver
    • Litt salt
    • 1 desiliter veganske chocolate chips eller vegansk sjokolade kuttet opp i små biter

Glasur: 

    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 4 desiliter melis
    • 0,5 desiliter veganske chocolate chips – eller vegansk sjokolade kuttet opp i små biter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle, la det stå i noen minutter. Hell i olje.

Rør sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Lag en grop i midten. Hell i de våte ingrediensene og visp det hele raskt sammen. Vend inn sjokoladebitene til slutt.

Fordel røren utover formene, og stek i 23-25 minutter, til cupcakene består trepinnetesten.

Avkjøl kakene helt før du begynner å pynte dem.

Glasur:

Kjør margarin, kremost og melis helt jevnt i en kjøkkenmaskin. Vend inn chocolate chips.

Bruk en sprøytepose med veldig stor tupp – husk at sjokoladebitene skal komme gjennom.

Ha glasuren i sprøyteposen og fordel utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *