Marshmallowskake

Kjeksbunn fylt med sjokoladeganache dekket av marshmallows.

Ingredienser til én kake: 

    • 200 gram veganske havrekjes
    • 3 spiseskjeer vegansk margarin

Sjokoladeganache: 

    • 3 desiliter kokosmelk
    • 300 gram vegansk sjokolade

Topping: 

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en liten kakeform (20-22 centimeter).

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin eller blender. Smelt margarin og ha i, tilsett også sirupen. Kjør det hele et lite minutt til.

Trykk kjeksen ut i bunnen og opp langs kantene på kakeformen.

Stek kakebunnen i ovnen i cirka 15 minutter, til kantene er gylne og fine.

Sjokoladeganache: 

Varm opp kokosmelken til den koker. Ta den av varmen. Knekk sjokoladen opp i mindre biter og ha i. La sjokoladen smelte i noen minutter, visp deretter det hele sammen til du har en jevn sjokoladesaus. Hell over i kjeksbunnen og sett kaldt.

Topping: 

Når kaken har stått kaldt noen timer vil den ha stivnet en del.

Forvarm stekeovnen til 220 grader, sett på grillelementet om du har.

Fordel marshmallowsene over sjokoladen. Dersom du har store marshmallows anbefaler jeg å skjære dem opp i mindre biter først.

Når ovnen er varm setter du kaken inn høyt oppe, og steker i et par minutter til marshmallowsene er gylne og fine. Pass på hele tiden – dette går fort!

Avkjøl kaken før servering – dette er viktig slik at den får satt seg skikkelig.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *