veganske rødbeteburgere oppskrift

Rødbeteburgere

Festburgere med rødbeter og linser. 

Matprat har et kanondårlig slagord, som går på at det er tilbehøret som avkjør om en biff er sunn eller ikke.

Men når det kommer til disse burgerene så er det faktisk tilbehøret som avgjør. Rødbeteburgere inneholder nemlig bare kjekke ingredienser, som er bra for både kropp, sjel og miljøet rundt oss. De smaker i tillegg kanongodt, og passer med utrolig mange typer tilbehør. Jeg liker å gjøre det enkelt med et grovt burgerbrød, veganese med tilsatt hvitløk og engelske roasted potatoes, men her er det virkelig opp til hver enkel.

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 5 desiliter vann
    • 1 spiseskje økologisk grønnsaksbuljong
    • 1,5 desiliter brun ris
    • 1 desiliter røde linser
    • 250-300 gram rødbete
    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 1,5 desiliter havregryn
    • Litt fersk timian
    • Salt og pepper
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Kok opp vann med grønnsaksbuljong. Ha i ris og linser, og la det småkoke i cirka 20 minutter. Hell av eventuelt overflødig vann.

Skrell rødbeten(e), løken og hvitløken og skjær dem i mindre biter. Kjør i kjøkkenmaskin til det blir grovrevet. Ha deretter i ris- og linseblandingen og kjør litt videre.

Ha det hele over i en bolle og rør inn havregrynene. Massen skal ikke bli tørr, men bør sette seg en litt. Smak til med timian, salt og pepper. Sett deigen kaldt, og la den hvile i minst en halvtime – da fester deigen seg ytterligere, og blir lettere å steke.

Varm opp olje til medium varme i en panne. Form porsjonsburgere med hendene, og stek i cirka fem minutter på hver side.

Server varme med fullt burgertilbehør.

11 Comments

  1. Hei! Disse så virkelig gode ut! Går det an å bruke de ferdigkokte rødbetene som er vakumpakket i butikken?

    1. Mari Hult

      Jepp, men de tror jeg kanskje er ferdig kokte? Så da kan du droppe det.

  2. Forslag til annet krydder enn timian? Ammer og timian er ikke bra for melkeproduksjonen.

    1. Mari Hult

      Funker oregano? Hvis ikke kan du nok bare droppe det også altså 🙂

  3. Lager disse nå og smakte litt, det var kjempegodt 🙂 Jeg er ganske ny på veggismat, men det er moro å prøve litt forskjellig 🙂

    1. Mari Hult

      Så kjekt å høre! Tusen takk for kommentar 🙂

  4. Hei Mari! Hvordan egner denne oppskriften seg for frysing? Bør de fryses ned før eller etter steking?

    1. Mari Hult

      Jeg har aldri prøvd å fryse disse dessverre. Vil tippe det er best å fryse de etter steking, men kan ikke love noe :/

  5. Guttorm Svendsen

    Hei jeg er ikke vegetarianer og klarer ikke smaken av rødbeter men dette var veldig godt.

    1. Mari Hult

      Fantastisk kjekt å høre! Takk 🙂 🙂

  6. Funker det bra med hvit ris også? 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *