Potetpannekaker – latkes

Ovnsbakte frokostfavoritter med eplemos og soyarømme. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 500 gram poteter
    • 1 sjalottløk
    • 2 spiseskjeer potetmel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 1 teskje salt
    • 2-4 spiseskjeer hvetemel
    • Nøytral olje

Eplemos: 

    • 2 epler
    • 2 spiseskjeer vann
    • 2 spiseskjeer sukker

Framgangsmåte: 

Skrell poteter og løk og riv dem på et rivjern eller ved å bruke rivefunksjonen i en kjøkkkenmaskin. Bruk hendene til å presse ut overflødig vann, og ha potet- og løkbiter i en bolle. Rør inn potetmel, bakepulver og salt først, spe deretter med hvetemel tild eigen holder sånn noenlunde sammen. Deigen kommer til å være litt tørr-seig. Sett til sides i 15 minutter.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med et dobbelt lag bakepapir, og pensle litt olje på det øverste papiret.

Bruk hendene til å forme tykke pannekaker av potetblandingen. Dersom blandingen er for tørr kan du røre inn noen dråper vann. Fordel pannekakene over stekebrettet og trykk dem ned litt.

Stek i 10 minutter, ta ut brettet og snu pannekakene, stek dem videre i 5-10 minutter. Dryss litt ekstra olje over om det er tørt. Pannekakene skal være gylne på begge sider.

Server pannekakene varme med eplemos og soyarømme.

Eplemos: 

Skjær bort kjernene fra eplene, og skjær resten i terninger. Ha terninger i en liten gryte sammen med vann og sukker. Kok det opp, og la det småkoke/surre til eplene er møre. Mos dem med en gaffel og la det stå lunt til pannekakene er klare.

Tips: Potetpannekaker kan, som navnet tilsier, også stekes i panne. Bruk et par spiseskjeer røre per pannekake.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *