Rå chiapudding med kakao

Supersunn dessert med kakao og proteinrike frø. 

I denne oppskriften bruker jeg chiafrø, som er en svært god kilde til omega-3 fettsyrer. To spiseskjeer chiafrø inneholder faktisk mer omega-3 enn en hel laksefilet, i tilelgg har de et høyt innhold av protein med alle de livsnødvendige aminosyrene.

Chiafrø er også, i tillegg til å være super-supersunne, glimrende til å lage mousser og puddinger av. De absorberer nemlig væske, og gir retten en geleaktig konsistens.

Men pass på, i Norge er de knalldyre. De selger for flere hundre kroner per pakke på helsekostbutikker. Jeg bestiller mine fra iHerb, der de er MYE billigere. Ulempen er at jeg må vente noen uker før pakken kommer i posten.

For å gjøre desserten helt rå så trenger du rå melk. Det kan du lage selv av både mandler, hasselnøtter og havre, eventuelt jukse og bruke vanlig butikkjøpt vegetabilsk melk.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 3 desiliter rå melk
  • 4 spiseskjeer rått kakaopulver
  • Agavesirup etter smak
  • 4 spiseskjeer chiafrø
  • 2 desiliter bær, gjerne frosne som har blitt tint

Framgangsmåte: 

Ha melk og kakaopulver i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til all kakaoen har løst seg opp. Smak til med agavesirup sånn at du får ønsket grad av sødme. Kjør det noen sekunder til.

Hell blandingen over i en bolle og tilsett chiafrøene. Rør det hele sammen og la det stå på kjøkkenbenken. Rør i blandingen hvert 15-20 minutt. Etter en stund vil frøene ha absorbert all væsken, da setter du bollen inn i kjøleskapet.

Rør inn bærene rett før servering.

2 Comments

 1. Nå til dags får man kjøpt chiafrø i vanlige matbutikker, uten at det er så svindyrt 😉

  1. Mari Hult

   Jaaaa det er så bra at verden går fremover 😀

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *