Snickerscupcakes

Sjokoladecupcakes med karamell og peanøtt. 

Snickerscupcakes var en av de første veganske cupcakestypene jeg fikk roen på, men likevel har de aldri tatt turen ut på bloggen. Jeg har hatt en oppskrift ute tidligere på Dinmat, men synes ikke kakene ser noe bra ut.

Heldigvis kommenterte min venninne Cathrine dette, og ved første og beste anledning bakte jeg to brett med snikerskaker.

Hemmeligheten er å lage en fyldig sjokoladekake, ha i litt god, vegansk karamellsaus og toppe det hele med peanøttglasur og noen peanøttbiter. Kjempegodt!

Disse elskes av både barn og voksne, og kan godt spises med dessertbestikk.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer eplesidereddik
    • 1 desiliter rapsolje
    • 2 desiliter sukker
    • 2 teskjeer vaniljesukker
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter kakaopulver
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 teskje bakepulver
    • 1/2 teskje natron
    • 1/2 teskje salt

Karamellsaus: 

    • 1 desiliter soyamelk
    • 0,25 desiliter lønnesirup
    • 1,5 spiseskje maisstivelse
    • 2 spiseskjeer vann
    • 1 spiseskje vegansk margarin

Peanøttglasur: 

    • 100 gram veganmargarin
    • 100 gram peanøttsmør
    • 3 desiliter melis
    • Eventuelt et par spiseskjeer soyamelk
    • 0,5 desiliter peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i oljen.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 ? 20 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Karamellsaus: 

Visp soyamelken og de to sirupene sammen i en liten gryte. Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i cirka ti minutter, da skal sirupen ha begynt å tykne.
NB. Sausen kommer til å være veldig varm her, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Bland sammen maisstivelse og vann i en liten skål og hell over i gryta. La det koke noen minutter til, før du tar gryten av varmen. Bland inn margarinen til slutt.

Sett til avkjøling i kjøleskap.

Peanøttglasur og montering: 

Lag glasur ved å blande romtemperert margarin, peanøttsmør og melis sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en kremete konsistens. Spe eventuelt med litt soyamelk for ønskelig konsistens.

Ha glasuren over i en sprøytepose med stor tupp. Ha karamellsausen over i en sprøyte eller sprøytepose med liten tupp.

Grovhakk peanøttene.

Begynn med å sprøyte karamellsaus inn i kakene. Har du ikke en sprøyte kan du lage et lite hull i toppen på dem med en kniv.

Fordel deretter peanøttglasuren over kakene.

Topp med peanøttbiter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *