

Falafelburger
Knallgod kikertburger med smak av Midt-Østen.
Jeg elsker vegetarburgere! Disse smaker som falafel, og passer godt i burgerbrød med masse salat og en god dressing.
Ingredienser til fire burgere:
-
- 2 desiliter tørka kikerter
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 halv kinesisk hvitøk
-
- Noen kvaster persille
-
- Noen kvaster koriander
-
- 0,5 rød chili
-
- 1 teskje salt
-
- 1 teskje spisskummen
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 4-5 spiseskjeer hvetemel
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten, eller i minst åtte timer. Sil av vannet og ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver og kjør videre. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.
Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen har du hatt i nok. Overfør ballen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt i minst 2 timer.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Form fire burgere og stek dem i 4-5 minutter på hver side.
Server med burgerbrød, salat og ovnsstekte poteter.