Kokosis

En dessert for de sjeldne anledninger. 

Det er skuddårsdag og min venninne Siv sin bursdag, det må feires med noe spesielt! På dessertmenyen står derfor kokosis, kremete og god med knallsmak av lett rista kokosmasse.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 1 desiliter kokosmasse
  • 1 boks kokosmelk (3,3 desiliter)
  • 2 desiliter sukker
  • 0,5 desiliter maisstivelse
  • 1 desiliter soyamelk

Framgangsmåte: 

Rist kokosmassen i en varm og tørr stekepanne. Vend på den hele tiden med en stekespade – dette går fort, så det er viktig å passe på at kokosen ikke brenner seg. Når all kokosen har skiftet farge til lysebrunt tar du platen av varmen, og har kokosen over i en bolle.

Visp sammen kokosmelk, sukker og maisstivelse i en gryte. Kok det forsiktig opp under omrøring. Når det begynner å koke vil massen tykne betraktelig. Fortsett å vispe, og tilsett soyamelk og rista kokosmasse. La det småkoke under visping i cirka fem minutter, før du har gryten av varmen og lar massen kjøle seg litt. Hell over i en passende beholder og sett den inn i kjøleskapet.

Når massen er helt avkjølt kjører du den i ismaskin til riktig konsistens. Isen vil stivne ytterligere i fryseren, der den oppbevares fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *