Chilisjokoladekaramellpudding

Dessertbonanza!

Mest av alt minner nok dette om en heftig smakssatt karamellpudding, men nok får være nok! Dette er en aldeles herlig dessert som passer perfekt etter en meksikansk hovedrett.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 1 desiliter sukker
    • 3 spiseskjeer vann
    • 1 spiseskje lønnesirup

Pudding: 

    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 1 pakke silketofu (cirka 300 gram)
    • 1 desiliter sukker
    • 1 teskje kanel
    • 1 teskje kayennepepper
    • Bittelitt salt
    • Eventuelt en pakke vispet havrekrem til pynt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 160 grader. Finn fram fire små ildfaste porsjonsformer og en stor form/langpanne de kan stå i.

Visp sammen sukker, vann og sirup i en liten gryte. Varm det opp mens du visper jevnlig. Etter et par minutter tykner væsken litt, da tar du gryta av varmen. Avkjøl i et par minutter, fordel deretter karamellsausen i de fire skålene. Vend på dem slik at sausen dukker hele bunnen.

Har du mer karamellsaus igjen kan du bruke den som pynt.

Pudding: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Kjør silketofu, sukker, kanel, kayennepepper og salt helt jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett den smeltede sjokoladen og kjør det noen sekunder til.

Fordel røren utover formene, og sett deretter formene i den store formen/langpannen. Hell på vann i den store formen slik at de små formene blir dekket cirka halvveis opp.

La det hele stå i ovnen i cirka 30 minutter. Ta formene ut av det varme vannet og avkjøl dem et par minutter før servering. Desserten kan spises rett av formen eller hvelves over på en tallerken.

Til servering pleier jeg å ha innholdet fra en kartong vispet havrefløte over i en sprøytepose med stor åpning, og pynte så fint jeg kan. Heller også eventuell resterende karamelsaus over.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *