Spareribs

Vegansk tex-mex-favoritt! Server med maiskolbe og bakt potet. 

Veganske spareribs er en fast forrett på asiatiske veganrestauranter, men det er også fullt mulig å lagre dem som en diger hovedrett.

Hemmeligheten bak denne oppskriften er enkel: Masse god barebequesaus. Har du det så går det bra!

For å få den nesten kjøttaktige konsistensen her bruker vi glutenmel som vi lager en veldig mørk og krydra deig av.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 0,5 teskje hvitløkspulver
    • 0,5 teskje løkpulver
    • 1 teskje kajennepepper
    • 1 teskje salt
    • 1 desiliter vann
    • 3 desiliter barbequesaus
    • 2 spiseskjeer soyasaus
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer tahini
    • 1 spiseskje brunt sukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha glutenmel, næringsgjær, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, kajennepepper og salt i en bolle. Rør det godt sammen.

Tilsett vann, 1 desiliter barbequesaus og soyasaus, og rør alt raskt samen. Elt deigen i cirka et halvt minutt.

Ha deigen over på stekebrettet og press den ut til en cirka en centimeter tykk firkant.

Smelt margarinen. Bland den sammen med tahini og brunt sukker i en liten skål. Gni denne marinaden inn både over og under glutenmel-firkanten. Skjær den deretter i cirk tre centimeter brede striper, og dra dem litt fra hverandre.

Bak i 10 minutter. Ta ut brettet fra stekeovnen, snu alle “ribsene” og pensle dem med godt med barbequesaus. Stek dem videre i fem minutter, ta ut og pensle dem godt på den siden også. Stek i fem minutter til, da er de serveringsklare.

Tips: Server veganske spareribs med bakt potet, maiskolbe og dampa grønnsaker.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *