

Spareribs
Vegansk tex-mex-favoritt! Server med maiskolbe og bakt potet.
Veganske spareribs er en fast forrett på asiatiske veganrestauranter, men det er også fullt mulig å lagre dem som en diger hovedrett.
Hemmeligheten bak denne oppskriften er enkel: Masse god barebequesaus. Har du det så går det bra!
For å få den nesten kjøttaktige konsistensen her bruker vi glutenmel som vi lager en veldig mørk og krydra deig av.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 3,5 desiliter glutenmel
-
- 3 spiseskjeer næringsgjær
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 0,5 teskje hvitløkspulver
-
- 0,5 teskje løkpulver
-
- 1 teskje kajennepepper
-
- 1 teskje salt
-
- 1 desiliter vann
-
- 3 desiliter barbequesaus
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 2 spiseskjeer tahini
-
- 1 spiseskje brunt sukker
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha glutenmel, næringsgjær, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, løkpulver, kajennepepper og salt i en bolle. Rør det godt sammen.
Tilsett vann, 1 desiliter barbequesaus og soyasaus, og rør alt raskt samen. Elt deigen i cirka et halvt minutt.
Ha deigen over på stekebrettet og press den ut til en cirka en centimeter tykk firkant.
Smelt margarinen. Bland den sammen med tahini og brunt sukker i en liten skål. Gni denne marinaden inn både over og under glutenmel-firkanten. Skjær den deretter i cirk tre centimeter brede striper, og dra dem litt fra hverandre.
Bak i 10 minutter. Ta ut brettet fra stekeovnen, snu alle “ribsene” og pensle dem med godt med barbequesaus. Stek dem videre i fem minutter, ta ut og pensle dem godt på den siden også. Stek i fem minutter til, da er de serveringsklare.
Tips: Server veganske spareribs med bakt potet, maiskolbe og dampa grønnsaker.