Snickerskake

Snopekake med peanøttbunn, sjokoladeganache, vaniljekrem og havrekrem. 

En fantastisk god kake som både barn og voksne elsker!

Her får du mandelbunn med peanøtter, vaniljekrem, vanlig krem, sjokoladeganache og mer peanøtter og sjokoladebiter på toppen av det hele.

Når det kommer til pynting så gjør jeg det litt enkelt; bruker ferdigkjøpt vispet havrekrem og vaniljepudding som jeg rører sammen med kremen. Selv foretrekker jeg å bruke Synnøve Finden sin pudding med vaniljesmak, men det finnes flere varianter.

Ingredienser: 

    • 1 desiliter rapsolje
    • 0,5 desiliter soyayoghurt
    • 2 desiliter soyamelk
    • 2 teskjeer mandelestrakt
    • 2 desiliter sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 1,5 teskje bakepulver
    • Litt salt

Sjokoladeganache: 

    • 200 gram vegansk sjokolade
    • 1 desiliter soyafløte

Krem og pynt: 

    • 4 desiliter vispbar havrekrem
    • 1 pakke vaniljepudding (cirka 2 desiliter)
    • 50 gram peanøtter
    • 50 gram vegansk sjokoalde

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med to lag bakepapir.

Visp sammen olje, yoghurt, melk og mandelekstrakt i en bolle. Mål opp de tørre ingrediensene og sil dem over i de våte. Visp det hele raskt sammen, og hell utover bakepapiret. Bruk en slikkepott til å få det jevnt. Bak i 24-26 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.

Avkjøl.

Sjokoladeganache: 

Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad. Rør det sammen når det smeltes. Avkjøl i noen minutter og fordel deretter utover kaken. Sett i kjøleskap slik at det stivner.

Krem og montering: 

Bland to desiliter havrekrem sammen med vaniljepuddingen. Sett kaldt.

Grovhakk peanøtter og sjokolade.

Ha kaken over på en skjærefjøl som du får plass til i kjøleskapet.

Skjær kaken i to like deler. Skjær av ujevne kanter.

Ha den ene delen over på serveringsfatet, sjokoladesiden opp. Fordel vaniljekremen over.

Legg den andre kakedelen over, sjokoaldesiden opp her og.


Topp med resten av havrekremen, dryss nøtter og sjokoladebiter på toppen.

Sett kaken kaldt fram til servering.

2 Comments

  1. May Norreen

    Hei, kan Snickerskaken lages en dag eller to i forkant av anledningen, så lenge den oppbevares kaldt? 🙂

    1. Mari Hult

      Maks en dag i forveien, hvis ikke er jeg redd bunnen blir hard 🙁

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *