

Pestoboller
Middagsboller i en nydelig kremet grønnsakssaus.
Ingredienser til 2 porsjoner:
-
- 2 desiliter vann
-
- 2 desiliter soyaproteingranulat
-
- 2 spiseskjeer soyasuas
-
- 4 spiseskjeer hvetemel
-
- 1 spiseskje potetmel
-
- 2 spiseskjeer mandler
-
- Et par kvaster persille
-
- Et par kvaster basilikum
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 0,5 desiliter pinjekjerner
-
- Litt salt
-
- Olivenolje
-
- Olje til steking
Fløtesaus:
-
- 1 gulrot
-
- 200 gram assortert sopp
-
- 1 rød paprika
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Olje til steking
-
- 1 liten boks hermetiske tomater (cirka 2 desiliter)
-
- 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
-
- 2 desiliter soyafløte
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- Noen kvaster frisk oregano
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Kok opp vannet i en liten gryte. Ta den av varmen, ha i soyaprotein og soyasaus, ta på lokket og la det stå og trekke i ti minutter.
Hell blandingen over i et dørslag, og press ut så mye væske du klarer.
Ha hvetemel, potetmel, mandler, persille, basilikum, hvitløk, pinjekjerner, salt og soyaproteinet i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse. Tilsett litt og litt olivenolje til massen former en ball.
Ha massen over i en liten bolle, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 15 minutter.
Varm opp oljen til middels varme i en stekepanne. Rull ut 10-12 boller av deigen og stek i oljen. Bruk eventuelt litt mer mel på hendene når du ruller ut bollene.
Fløtesaus:
Skjær gulrot i ringer, sopp og paprika i mindre biter. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk.
Varm opp oljen i en panne. Ha i grønnsakene og stek i fem minutter, vend på dem underveis. Tilsett tomater og grønnsakskraft og la det småkoke i fem minutter. Ha i soyafløte og paprikapulver og la det koke videre til grønnsakene er møre.
Finhakk oregano og ha i, smak til med salt.
Har i pestobollene rett før servering.
Server med potetstappe, ris eller pasta.