Pestoboller

Middagsboller i en nydelig kremet grønnsakssaus. 

Ingredienser til 2 porsjoner: 

    • 2 desiliter vann
    • 2 spiseskjeer soyasuas
    • 4 spiseskjeer hvetemel
    • 1 spiseskje potetmel
    • 2 spiseskjeer mandler
    • Et par kvaster persille
    • Et par kvaster basilikum
    • 1 hvitløksfedd
    • 0,5 desiliter pinjekjerner
    • Litt salt
    • Olivenolje
    • Olje til steking

Fløtesaus: 

    • 1 gulrot
    • 200 gram assortert sopp
    • 1 rød paprika
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • Olje til steking
    • 1 liten boks hermetiske tomater (cirka 2 desiliter)
    • 2 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • 2 desiliter soyafløte
    • 1 teskje paprikapulver
    • Noen kvaster frisk oregano
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Kok opp vannet i en liten gryte. Ta den av varmen, ha i soyaprotein og soyasaus, ta på lokket og la det stå og trekke i ti minutter.

Hell blandingen over i et dørslag, og press ut så mye væske du klarer.

Ha hvetemel, potetmel, mandler, persille, basilikum, hvitløk, pinjekjerner, salt og soyaproteinet i en kjøkkenmaskin, og kjør til du har en jevn masse. Tilsett litt og litt olivenolje til massen former en ball.

Ha massen over i en liten bolle, dekk med plastfolie og sett kaldt i minst 15 minutter.

Varm opp oljen til middels varme i en stekepanne. Rull ut 10-12 boller av deigen og stek i oljen. Bruk eventuelt litt mer mel på hendene når du ruller ut bollene.

Fløtesaus: 

Skjær gulrot i ringer, sopp og paprika i mindre biter. Grovhakk sjalottløk og finhakk hvitløk.

Varm opp oljen i en panne. Ha i grønnsakene og stek i fem minutter, vend på dem underveis. Tilsett tomater og grønnsakskraft og la det småkoke i fem minutter. Ha i soyafløte og paprikapulver og la det koke videre til grønnsakene er møre.

Finhakk oregano og ha i, smak til med salt.

Har i pestobollene rett før servering.

Server med potetstappe, ris eller pasta.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *