

Indisk korma med kikerter
Smakfull og rask kikertgryte.
Jeg har blitt skikkelig glad i indiske oppskrifter i det siste! Her er en nydelig mild gryterett med kikerter.
Indisk korma smaker godt med ris, og har du ekstra tid anbefaler jeg å lage noen chapati og litt aloo gobi til.
Ingredienser til 4 porsjoner:
-
- 3 desiliter kikerter
-
- 2 desiliter cashewnøtter
-
- 1 løk
-
- 1 kinesisk hvitløk
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 7 desiliter grønnsakskraft, eller vann kokt opp med en økologisk buljongpulver
-
- 2 spiseskjeer olje til steking
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 1 teskje korianderfrø
-
- 1 teskje garam masala
-
- 1 teskje salt
-
- Nykvernet pepper
-
- 1 spiseskje tomatpuré
-
- 2 desiliter kokosmelk
-
- 1 lime
-
- Frisk koriander
Framgangsmåte:
Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem deretter møte i godt med lettsaltet vann (dette tar 30-45 minutter).
Bløtlegg cashewnøttene i cirka en time.
Rens løk, hvitløk og ingefær, og kjør det deretter så jevnt du greier i en kjøkkenmaskin. Ha blandingen over i en liten skål og kjør deretter cashewnøttene med halvparten av grønnsakskraften helt jevnt i kjøkkenmaskinen. Dette kan ta noen minutter, her er det bare å være tålmodig. Desto jevnere du får dette desto bedre konsistens får du på sausen.
Varm opp olje i en gryte. Ha i løkblandingen og stek den i noen minutter mens du vender på den. Ha i paprikapulver, korianderfrø, garam masala, salt og pepper. Rør det sammen og la det surre noen minutter til.
Ha i resten av grønnsakskraften, tomatpuré og kokosmelk, og skvis i saften fra limen. La det koke opp, bland deretter i cashewpureen. La det småkoke i ti minutter. Tilsett kikertene og la det koke i 10 minutter til, slik at kikertene blir gjennomvarme.
Server med ris og finhakket koriander.
Tips: Du kan også ha ekstra grønnsaker i kormaen. Skjær dem opp i mindre biter og kok opp på forhånd, så rører du de inn til slutt sammen med kikertene. Både poteter og blomkål passer knallgodt med den kremete sausen.
Har fulgt oppskriften, men konsistensen ble veldig flytende. Det eneste jeg gjorde forskjellig var at jeg ikke rakk å vanne ut nøttene mer enn 30 min. Hva tror du årsaken kan være?
ikke godt å si egentlig :/ Var smaken grei? Det hele tykner kjapt om det får koke litt, men kanskje seint å si fra om nå.
Er det mulig å bruke andre nøtter?
Jepp! Allslags nøtter skal fungere her (kanskje ikke pistasj og peanøtter bare). Mandler, valnøtter og hasselnøtter blir supert.
Hei! Tenkte å lage denne, men har bare kikerter på boks, ferdigkokte. Hvor mange desiliter må jeg beregne da?
Ca dobbel mengde 🙂 Da slipper du bløtlegging og lang koketid.