vegansk indisk korma oppskrift

Indisk korma med kikerter

Smakfull og rask kikertgryte. 

Jeg har blitt skikkelig glad i indiske oppskrifter i det siste! Her er en nydelig mild gryterett med kikerter.

Indisk korma smaker godt med ris, og har du ekstra tid anbefaler jeg å lage noen chapati og litt aloo gobi til.

Ingredienser til 4 porsjoner: 

    • 3 desiliter kikerter
    • 2 desiliter cashewnøtter
    • 1 løk
    • 1 kinesisk hvitløk
    • 2 centimeter ingefær
    • 7 desiliter grønnsakskraft, eller vann kokt opp med en økologisk buljongpulver
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • 1 teskje paprikapulver
    • 1 teskje korianderfrø
    • 1 teskje garam masala
    • 1 teskje salt
    • Nykvernet pepper
    • 1 spiseskje tomatpuré
    • 2 desiliter kokosmelk
    • 1 lime
    • Frisk koriander

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem deretter møte i godt med lettsaltet vann (dette tar 30-45 minutter).

Bløtlegg cashewnøttene i cirka en time.

Rens løk, hvitløk og ingefær, og kjør det deretter så jevnt du greier i en kjøkkenmaskin. Ha blandingen over i en liten skål og kjør deretter cashewnøttene med halvparten av grønnsakskraften helt jevnt i kjøkkenmaskinen. Dette kan ta noen minutter,  her er det bare å være tålmodig. Desto jevnere du får dette desto bedre konsistens får du på sausen.

Varm opp olje i en gryte. Ha i løkblandingen og stek den i noen minutter mens du vender på den. Ha i paprikapulver, korianderfrø, garam masala, salt og pepper. Rør det sammen og la det surre noen minutter til.

Ha i resten av grønnsakskraften, tomatpuré og kokosmelk, og skvis i saften fra limen. La det koke opp, bland deretter i cashewpureen. La det småkoke i ti minutter. Tilsett kikertene og la det koke i 10 minutter til, slik at kikertene blir gjennomvarme.

Server med ris og finhakket koriander.

Tips: Du kan også ha ekstra grønnsaker i kormaen. Skjær dem opp i mindre biter og kok opp på forhånd, så rører du de inn til slutt sammen med kikertene. Både poteter og blomkål passer knallgodt med den kremete sausen.

6 Comments

  1. Cecilie Melland

    Har fulgt oppskriften, men konsistensen ble veldig flytende. Det eneste jeg gjorde forskjellig var at jeg ikke rakk å vanne ut nøttene mer enn 30 min. Hva tror du årsaken kan være?

    1. Mari Hult

      ikke godt å si egentlig :/ Var smaken grei? Det hele tykner kjapt om det får koke litt, men kanskje seint å si fra om nå.

  2. Er det mulig å bruke andre nøtter?

    1. Mari Hult

      Jepp! Allslags nøtter skal fungere her (kanskje ikke pistasj og peanøtter bare). Mandler, valnøtter og hasselnøtter blir supert.

  3. Hei! Tenkte å lage denne, men har bare kikerter på boks, ferdigkokte. Hvor mange desiliter må jeg beregne da?

    1. Mari Hult

      Ca dobbel mengde 🙂 Da slipper du bløtlegging og lang koketid.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *