Rødbetechips

Kjempegode chips som du lager helt selv. 

Er det en ting rotgrønnsaker er overlegne på så er det å bli til chips! Potet- og jordskokkchips er klassikere, men hvorfor ikke prøve med rødbeter? Smaken blir mild og rund, konsistensen er sprø, og litt godt havsalt over plasserer prikken over i-en.

Jeg serverer rødbetechips som snaks, som garnityr i supper og salater, eller som tilbehør til søndagsmiddager.

Til slutt en liten tankevekker: Selv om hjemmelaga chips er det aller beste jeg vet, så går det alltid helt fint å slutte å spise de. Ingen sug eller overdøvende trang til å spise mer. Hva er det egentlig de har i posechips?

Ingredienser til en liten skål: 

    • 2 rødbeter
    • Olje til steking
    • Havsalt

Framgangsmåte: 

Skrell rødbetene og skjær dem i syltynne skiver med en mandolin eller fin ostehøvel.

Varm opp olje i en panne. Oljen skal dekke bunnen av pannen og litt til. Stek rødbeteskivene på høy varme. Vend litt på dem underveis.

Chipsen krymper en del under steking. Etter cirka fem minutter begynner de å krølle seg litt – da er de ferdige.

Legg chipsen over på litt kjøkkenpapir så fettet får renne av. Du vet at de er ferdige om det ikke drypper rødfarge over på papiret. Dryss litt salt over på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *