Fløtegratinerte poteter

Nydelig potetrett som gjør hver middag til en fest. 
Dette er en veldig enkel oppskrift på fløtegratinerte poteter. For å få myke og gode potetskiver koker jeg først disse i litt fløte. Deretter gratineres retten i ovn, for å få den gode overflaten. Har også i litt hvitløk – for smakens skyld.

Kokingen av potetene kan gjøres en dag på forhånd om ønskelig.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 6 mellomstore/store poteter
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 desiliter usøtet plantemelk
  • 2 desiliter soyafløte
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Skrell potetene og skjær dem opp i skiver. Rens og finhakk hvitløk.

Kok opp melk, fløte, salt og pepper i en gryte. Ha i poteter og hvitløk, og la det hele småkoke til potetene er møre – det tar cirka ti minutter. Spe eventuelt med litt ekstra fløte om du ønsker mer “saus”. Smak gjerne til med mer salt.

Ha blandingen over i den ildfaste formen. På dette tidspunktet kan formen avkjøles og settes inn i kjøleskap, hvor den holder seg helt fint over natten. Skal du servere retten med en gang steker du den i ovnen i 10 til 15 minutter – retten skal bli gyllen og fin på toppen.

Fløtegratinerte poteter serveres rykende varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *