

Fløtegratinerte poteter
Nydelig potetrett som gjør hver middag til en fest.
Dette er en veldig enkel oppskrift på fløtegratinerte poteter. For å få myke og gode potetskiver koker jeg først disse i litt fløte. Deretter gratineres retten i ovn, for å få den gode overflaten. Har også i litt hvitløk – for smakens skyld.
Kokingen av potetene kan gjøres en dag på forhånd om ønskelig.
Ingredienser til to porsjoner:
- 6 mellomstore/store poteter
- 1 hvitløksfedd
- 2 desiliter usøtet plantemelk
- 2 desiliter soyafløte
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Skrell potetene og skjær dem opp i skiver. Rens og finhakk hvitløk.
Kok opp melk, fløte, salt og pepper i en gryte. Ha i poteter og hvitløk, og la det hele småkoke til potetene er møre – det tar cirka ti minutter. Spe eventuelt med litt ekstra fløte om du ønsker mer “saus”. Smak gjerne til med mer salt.
Ha blandingen over i den ildfaste formen. På dette tidspunktet kan formen avkjøles og settes inn i kjøleskap, hvor den holder seg helt fint over natten. Skal du servere retten med en gang steker du den i ovnen i 10 til 15 minutter – retten skal bli gyllen og fin på toppen.
Fløtegratinerte poteter serveres rykende varme.
