Sjokoladesorbet

Farlig god dessert!

Sjokoladesorbet er min favorittdessert, men dessverre ikke så enkel å lete opp i vegansk versjon. Etter å ha smakt denne oppskriften, som jeg fant på det fine bloggen Mat på Bordet, så lurer jeg ekstra mye på hvorfor de må putte eggehviter i alt. Isen er knallgod, jeg tror til og med jeg kan si perfekt her, den er lett å lage, konsistensen er akkurat som den skal være, og den krever ingen spesielle ferdigheter. Alt du trenger er av snålt kjøkkenutstyr er en ismaskin, men det virker det som flere og flere har.

Ingredienser: 

    • 6 desiliter vann
    • 200 gram sukker
    • 75 gram kakaopulver
    • 200 gram mørk vegansk sjokolade
    • Bittelitt salt

Framgangsmåte: 

Ha vann, sukker, kakao og salt i en relativt stor gryte (blandingen ekspanderer raskt i volum når den koker). Kok det opp mens du visper jevnlig. Når det koker skrur du ned varmen og lar det småkoke i et lite minutt.

Ha gryten av varmen. Skjær sjokoladen i biter og ha i. Rør i det til sjokoladen er helt smelta. Ha blandingen i en lukka beholder og sett i kjøleskapet over natten.

Kjør blandingen i ismaskin til ønsket konsistens.

Sett i fryseren fram til servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *