Hvitløksbrød

Lettvinte brød som passer godt til pastaretter og salater. 

Ingredienser: 

    • 25 gram fersk gjær
    • 2 desiliter fingervarmt vann
    • 1 teskje salt
    • 3-4 desiliter hvetemel

Hvitløkssmør:

    • 100 gram vegansk margarin
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • Noen kvaster persille
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Smuldre opp gjæren i en bolle og hell vannet over. La det stå noen minutter. Tilsett salt og mesteparten av melet og elt det hele sammen. Tilsett litt og litt mel til du har en fast deig som slipper kanten av bollen.

Sett til heving i en halv time.

Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha deigen over på kjøkkenbenken. Bruk eventuelt litt mel til utbaking. Del i to eller fire emner og trill dem til baller. Kjevle ut hver del til cirka 0,5-1 centimeter tykke. Legg over på stekebrettet og etterhev i cirka en halv time.

Forvarm stekeovnen til 200 grader.

Hvitløkssmør: 

Kjør smør, hvitløk og persille jevnt i en liten kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper.

Smør hvitløkssmøret utover de hevede bunnene. Topp eventuelt med vegansk ost. Stek i cirka ti minutter til hvitløksbrødene er gylne og fine.

Skjær brødene i mindre biter før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *