Sitronostekakecupcakes

Surt til å bli glad av. 

Nå: Si det ti ganger raskt etter hverandre!

Sitronostekakecupcakes, sitroncakes, sitroncupcakes, ostekakecupcakes, stitroncupostekakecupcakes…

Ingenting å bry seg om, det er smaken og ikke navnet som teller her! Nydelige cupcakes med smak av sitron (hvem liker vel ikke sitronkake? Dette er bare en mindre variant) toppet med en herlig, syrlig ostekrem.

Ingredienser til 12 cupcakes: 

    • 1 sitron
    • 3 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 2 desiliter soyamelk
    • 1 teskje eplesidereddik
    • 2 desiliter sukker
    • 1 desiliter rapsolje

Osteglasur: 

    • 1 sitron
    • 100 gram vegansk margarin
    • 100 gram vegansk kremost
    • 5 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Riv skallet av sitronen, og press ut sitronsaften.

Mål opp hvetemel, bakepulver, natron og maisstivelse, og sil over i en stor bakebolle.

Visp sammen melk og eddik i en mindre bolle. La det stå et par minutter. Rør inn sukker, olje, sitronskall og sitronsaft.

Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp det raskt sammen. Du trenger maks et minutt her. Desto kortere desto bedre, da blir cupcakene luftige og fine.

Fordel røren utover formene, de skal ikke være mer enn to tredjedeler fulle. Vil du ha cupcakes ?med haug på? (altså mer røre i formen) anbefaler jeg å spaye muffinsbrettet med vegansk stekespray først.

Bak kakene i 20 minutter. Avkjøles på rist.

Kakene må være helt avkjølte før du begynner å pynte dem.

Osteglasur:

Riv skallet av sitronen. Press ut saften.

Kjør sitronskall, margarin, kremost og melis jevnt i kjøkkenmaskin. Drypp i et par sitrondråper av gangen til du har en grei konsistens på glasuren.

Ha over i en sprøytepose, og fordel utover kakene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *