Sjokolademousseduo

Romantisk dessert med mørk og hvit sjokolademousse. 

Vegansk sjokolademousse har virkelig fått sin renessanse den siste tiden – det ser ut som om alle bloggene jeg følger har laget sin variant. Vel, her er min. To typer sjokoaldemousse basert på havrekrem kombineres i glass, og sammen blir de kanskje verdens beste dessert. Retten visper du sammen på et kvarter, og etter en liten tur i kjøleskapet er den klar til å serveres.

Hvorfor ikke overraske din kjære med en fantastisk dessert i kveld?

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 100 gram vegansk hvit sjokolade
    • 100 gram vegansk mørk sjokolade
    • 4 desiliter vispbar havrekrem
    • 0,5 desiliter sukker
    • Litt sitronsaft

Framgangsmåte: 

Smelt sjokoladen hver for seg i vannbad.

Visp sammen kremen og sukkeret med en håndvisp. Fordel kremen i to boller, bland inn hver type sjokolade i hver. Dryss også inn noen dråper sitronsaft. Sett bollene i kjøleskapet til avkjøling – kremen vil stivne en del når den får stått kaldt.

Bruk en sprøytepose med stor tupp. Visp opp de to moussene litt, og legg dem lagvis i sprøyteposen.

Fordel mousseduoen i glass.

Server med en gang, eventuelt sett de kaldt igjen fram til servering. Vegansk sjokolademousse smaker nydelig med en frisk bærsaus.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *