Veganske pannekaker

Oppskrift på tynne, myke og kjempegode pannekaker – rett og slett!

Er det noe jeg har mye av på denne bloggen, så er det pannekakeoppskrifter. Jeg har laget pannekaker med mais, blåbær, gresskar, kikerter og så videre, men aldri de vanlige pannekakene. De som alle norske mødre har en oppskrift på, og som de lager på kvelder der det trengs litt ekstra, men ikke en hel kake.

Disse pannekakene er tynne, ganske myke, og passer aller best med blåbærsyltetøy.

Ingredienser til 6-8 pannekaker: 

    • 2 toppa spiseskjeer vegansk margarin
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 0,5 desiliter sukker 
    • 2 teskjeer bakepulver 
    • Litt salt 
    • 3,5 desiliter soyamelk 
    • 3 spiseskjeer soyayoghurt naturell
    • Vegansk margarin eller olje til steking

Framgangsmåte: 

Smelt margarinen i en liten gryte.

Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.

Visp sammen soyamelk, soyayoghurt og smelta margarin. Hell blandingen over i de tørre ingrediensene og visp det hele raskt sammen.

La røren svelle i minst et kvarter.

Varm opp margarin eller olje i en panne og stek pannekakene på middels varme.

Tips: Server med syltetøy eller et lite lag sukker.

3 Comments

  1. Hei! Er det mulig å lage denne med havremelk og havreyoghurt, eller uten yoghurt? Og kanskje olje (raps/oliven/kokos/delfiafett) i stedet for margarin? 🙂 Skjønner at det kanskje kan være noen av disse ingrediensene som er viktige for at oppskriften skal bli optimal!

    1. Mari Hult

      Tror det skal gå helt fint 🙂 Om de ikke henger godt nok sammen så ha i en teskje bakepulver eller spiseskje maisstivelse.

  2. Tebkte det samme ang melken. Har bare havremelk i hus nå,og ingen planer om å dra noen steder idag:-)

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *