Bønnepålegg med gul paprika

Kjempegodt på kjeks og knekkebrød!

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter hvite bønner
    • 1 gul paprika
    • 1 løk
    • 3 hvitløksfedd
    • Noen kvaster kruspersille
    • 1 sitron
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i bløt over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann, det tar i underkant av en time.

Sett på grillen i ovnen. Har du ikke grillelement, kan du sette ovnen på 225°C. Kle et stekebrett med bakepapir.

Rens paprikaen og del den i fire på langs. Skjær løk i skiver. Legg løkskiver og paprika på stekebrettet.

Grill grønnsakene i cirka fem minutter til de er lettere stekt. Snu dem og tilsett hvitløken. Grill videre i fem minutter til.

Ha brettet ut av ovnen, og legg paprikaen i en plastpose. Etter at det har kjølt seg litt ned er det greit å dra av skinnet.

Ha de skinnløse paprikabitene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til ønsket konsistens.

I lukket boks holder pålegget seg tre dager i kjøleskapet.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *