

Bønnepålegg med gul paprika
Kjempegodt på kjeks og knekkebrød!
Ingredienser:
-
- 2,5 desiliter hvite bønner
-
- 1 gul paprika
-
- 1 løk
-
- 3 hvitløksfedd
-
- Noen kvaster kruspersille
-
- 1 sitron
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
La bønnene ligge i bløt over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann, det tar i underkant av en time.
Sett på grillen i ovnen. Har du ikke grillelement, kan du sette ovnen på 225°C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Rens paprikaen og del den i fire på langs. Skjær løk i skiver. Legg løkskiver og paprika på stekebrettet.
Grill grønnsakene i cirka fem minutter til de er lettere stekt. Snu dem og tilsett hvitløken. Grill videre i fem minutter til.
Ha brettet ut av ovnen, og legg paprikaen i en plastpose. Etter at det har kjølt seg litt ned er det greit å dra av skinnet.
Ha de skinnløse paprikabitene og resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til ønsket konsistens.
I lukket boks holder pålegget seg tre dager i kjøleskapet.