Rå tabbouleh

Arabisk festsalat! 

Tabbouleh er en salat med røtter i midtøsten, og lages vanlgivis av bulgur, tomat, agurk, persille og mynte, gjerne med litt hvitløk, sitronsaft, olivenolje og salt i tillegg. Den eneste vrien vi tar her, er å bytte ut kokt bulgur med rå pastinakk. Kjempegodt!

Tradisjonelt serveres tabbouleh som en del av mezze, så hvorfor ikke lage sette fram litt hummus, baba ganoush, pitabrød og falafel?

Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner: 

    • 200 gram pastinakk
    • 5-6 kvaster mynte
    • 2 tomater
    • En tredjedels agurk
    • 3 hvitløksfedd
    • 1 stor bunt persille
    • 0,5 spiseskje himalayasalt
    • 1 sitron

Framgangsmåte: 

Skrell pastinakken(e), og kjør dem i kjøkkenmaskinen til de ser ut som riskorn.

Skjær myntebladene i strimler. Skjær tomater og agurk i små terninger.

Finhakk hvitløk og persille.

Bland sammen pastinakkbiter, mynte, tomat, agurk, hvitløk, persille og salt i en bolle. Press sitronsaften over, og bland det sammen. La det stå kaldt i minst en time før servering, slik at alle smakene får satt seg.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *