Rocky Road-cookies

Sjokolade, marshmallows, peanøtter og karamell – denne kaken har alt!

Dette er noen syndige cookies! Smaker nydelig sammen med sjokoladesaus, litt pisket havrekrem eller en fruktcoulis.

Ingredienser til 12 cookies: 

    • 120 gram vegansk margarin
    • 1 desiliter brunt sukker
    • 2,5 desiliter hvetemel
    • 2 desiliter havregryn
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt
    • 100 gram vegansk sjokolade
    • 2 spiseskjeer peanøttsmør

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

Ha margarin og sukker i en kjøkkenmaskin, og kjør det jevnt. Tilsett mel, havregryn, bakepulver og salt, og kjør det til du har en fast deig.

Sett cirka en desiliter av deigen til sides. Trykk resten ut i bunnen av formen.

Bak i 15-20 minutter til kaken er gyllen.

I mellomtiden grovhakker du sjokoladen, og blander den, peanøttsmøret og marshmallowsene inn i deigen som er satt til sides.

Ta ut kaken av ovnen, og hell over karamellsausen. Bruk en slikkepott til å jevne den ut.

Smuldre deretter marshmallowsblandingen jevnt over kaken.

Sett tilbake i ovnen, og bak i cirka 15 minutter til. Marshmallowsene skal blir gylne og fine.

Avkjøl kaken helt i kjøleskap før du skjærer den opp i 12 rektangler.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *