vegansk ostekake oppskrift

Ostekake med banan og gresskar

En nydelig ostekake som ikke ruinerer deg. 

Å så godt! Denne ostekaken er helt fantastisk!

Istedenfor dyr kremost, har vi brukt en blanding av bløtlagte nøtter, silketofu, gresskarpuré og banan, som gir en flott konsistens og kanongod smak.

Konseptet har de pønska ut på The Post Punk Kitchen, jeg har bare gjort noen justeringer.

Ingredienser: 

  • 50 gram vegansk margarin
  • 200 gram veganske havrekjeks

Ostefyll: 

  • 1 desiliter cashewnøtter
  • 1 godt moden banan
  • 1 pakke (cirka 350 gram) silketofu
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje vaniljesukker
  • 3 spiseskjeer kokosolje
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • Eventuelt litt revet appelsinskall
  • 3 desiliter gresskarpuré
  • 1 teskje kanel
  • 0,5 teskje malt ingefær
  • 0,5 teskje malt muskatnøtt
  • 0,5 teskje salt

Topping: 

  • 2 desiliter pecannøtter
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 1 spiseskje kokosolje
  • Bittelitt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør en relativt liten springform (20 – 22 centimeter i diameter er bra).

Smelt margarinen. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin eller blender, og bland inn margarin. Press blandingen ned i formen, og stek i 10 minutter.

Ostefyll: 

Bløtlegg nøttene i vann i cirka to timer. Sil av vannet.

Ha dem deretter til en helt jevn masse i en kjøkkenmaskin eller blender med bananen, tofu, hvitt og brunt sukker, vaniljesukker, maisstivelse, sitronsaft og appelsinskall (hvis du har).

Sett cirka én desiliter av blandingen til sides. Til resten tilsetter du gresskarpuré, kanel, ingefær, muskat og salt, og kjører det helt glatt. Hell røren over kakebunnen, og hell til slutt den hvite desiliter over kaken i et tilfeldig mønster.

Sett kaken inn i ovnen, og stek den i 25 minutter. Mens den steker gjør du klar toppingen.

Topping: 

Grovhakk nøttene og bland dem deretter sammen med sukker, kokosolje og salt.

Når kaken er stekt i 25 minutter tar du den ut, fordeler toppingen over, og setter inn igjen. Bak den i 20 minutter til.

ostekake1

Avkjøl kaken først i romtemperatur og deretter i kjøleskap.

ostekake2

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *