Peanøttsmør- og syltetøycupcakes

Nok en cupcakesoppskrift fra Vegetarbloggen!

Alle gode ting er 10? 15? 20?

Jeg er kommet ut av tellingen. Her er i alle fall en til, og dette er en av mine absolutte favoritter: Peanøttsmør og syltetøy.

Vel bekomme!

Ingredienser til 12 kaker: 

  • 1 desiliter soyamelk
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter syltetøy (jordbær, bringebær, kirsebær)
  • 1 desiliter rapsolje
  • 2 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 3 desiliter hvetemel
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje salt

Frosting og pynt: 

  • 100 gram vegansk margarin
  • 100 gram peanøttsmør
  • 4 desiliter melis
  • 4 spiseskjeer syltetøy (samme type som over)

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i syltetøy og olje.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 ? 20 minutter.

Avkjøl kakene på rist.

Frosting og pynt: 

Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte dem.

Bruk romtemperert margarin.

Kjør margarin, peanøttsmør og melis jevnt i en kjøkkenmaskin. Dersom det fester seg opp langs kantene kan du stoppe og dytte blandingen ned igjen med en slikkepott eller skje.

Ha glasuren over i en sprøytepose. Bruk en ganske stor tupp. Fordel glasur over kakene. Topp med en liten dæsj syltetøy. For å få dette fint kan du godt bruke en sprøyte eller en sprøytepose med liten tupp, eller du kan ha tungen rett i munnen og bruke en teskje.

Cupcakes frosting oppskrift

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE CUPCAKES FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *