

Peanøttsmør- og syltetøycupcakes
Nok en cupcakesoppskrift fra Vegetarbloggen!
Alle gode ting er 10? 15? 20?
Jeg er kommet ut av tellingen. Her er i alle fall en til, og dette er en av mine absolutte favoritter: Peanøttsmør og syltetøy.
Vel bekomme!
Ingredienser til 12 kaker:
- 1 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplesidereddik
- 1 desiliter syltetøy (jordbær, bringebær, kirsebær)
- 1 desiliter rapsolje
- 2 desiliter sukker
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 3 desiliter hvetemel
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/2 teskje salt
Frosting og pynt:
- 100 gram vegansk margarin
- 100 gram peanøttsmør
- 4 desiliter melis
- 4 spiseskjeer syltetøy (samme type som over)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll 12 former i et muffinsbrett.
Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. La det stå noen minutter, før du blander i syltetøy og olje.
Sil alle de tørre ingrediensene over i en større bolle. Hell i det våte, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren på formene, og bak i 18 ? 20 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
Frosting og pynt:
Pass på at kakene er helt avkjølt før du begynner å pynte dem.
Bruk romtemperert margarin.
Kjør margarin, peanøttsmør og melis jevnt i en kjøkkenmaskin. Dersom det fester seg opp langs kantene kan du stoppe og dytte blandingen ned igjen med en slikkepott eller skje.
Ha glasuren over i en sprøytepose. Bruk en ganske stor tupp. Fordel glasur over kakene. Topp med en liten dæsj syltetøy. For å få dette fint kan du godt bruke en sprøyte eller en sprøytepose med liten tupp, eller du kan ha tungen rett i munnen og bruke en teskje.