

Amerikansk ostekake
Du kommer aldri til å tro at denne kaken er uten ost og egg!
Det er ikke den billigste kaken å lage, men det får være det samme. Kaken er kanongod, den holder seg nesten en uke i kjøleskapet, og du trenger ikke servere mye kake per porsjon – den metter godt.
Oppskriften på ostekaken er inspirert av den typiske bakte, amerikanske ostekaken, toppet med et lite rømmelag.
Ingredienser:
- 250 gram veganske havrekjeks
- 100 gram vegansk margarin
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 teskje kanel
Ostelag:
- 2 pakker vegansk kremost
- 1 pakke silketofu
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 0,5 desiliter sukker
- 1 vaniljestand
- Saften fra en sitron
Topplag:
- 1 beger vegansk rømme
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 vaniljestang
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter.
Ostelag:
Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.
Fordel røren utover i formen, og bak i 35 – 40 minutter.
Avkjøl kaken helt før du har på topplaget.
Topplag:
Rør sammen rømme og sukker til det blir glatt. Grav ut innholdet av vaniljestangen og bland i. Smør utover toppen på kaken. La kaken stå kaldt fram til servering.
Elsker denne oppskriften! En sikker vinner. Men kanskje på tide å oppdatere oppskriften, fordi det nå finnes flere forskjellige veganske kremoster og de har veldig forskjellig størrelse. Var vanskelig å vite hvor mye kremost og silketofu man skulle bruke. Samme med rømme. Gjerne legg til mål i gram.
Herlig! Og takk for gode tips – skal få ordnet det 🙂
Hei hei! Digger denne oppskriften, lagde den med Tofutti da det fremdeles fantes i Norge. Nå er det vel bare Oatly som er aktuelt. Hvor mange gram kremost skal til i denne kaken? 🙂