vegansk ostekake oppskrift

Amerikansk ostekake

Du kommer aldri til å tro at denne kaken er uten ost og egg!

Det er ikke den billigste kaken å lage, men det får være det samme. Kaken er kanongod, den holder seg nesten en uke i kjøleskapet, og du trenger ikke servere mye kake per porsjon – den metter godt.

Oppskriften på ostekaken er inspirert av den typiske bakte, amerikanske ostekaken, toppet med et lite rømmelag.

Ingredienser: 

  • 250 gram veganske havrekjeks
  • 100 gram vegansk margarin
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje kanel

Ostelag: 

  • 2 pakker vegansk kremost
  • 1 pakke silketofu
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 0,5 desiliter sukker
  • 1 vaniljestand
  • Saften fra en sitron

Topplag: 

  • 1 beger vegansk rømme
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 vaniljestang

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på en springform med 20-22 cm i diameter.

Ostelag: 

Kjør kremost, silketofu og maisstivelse jevnt i en kjøkkenmaskin. Rør inn sukker, innholdet av vaniljestangen og sitronsaft, smak eventuelt til med mer sukker.

Fordel røren utover i formen, og bak i 35 – 40 minutter.

Avkjøl kaken helt før du har på topplaget.

Topplag:

Rør sammen rømme og sukker til det blir glatt. Grav ut innholdet av vaniljestangen og bland i. Smør utover toppen på kaken. La kaken stå kaldt fram til servering. 

2 Comments

  1. Elsker denne oppskriften! En sikker vinner. Men kanskje på tide å oppdatere oppskriften, fordi det nå finnes flere forskjellige veganske kremoster og de har veldig forskjellig størrelse. Var vanskelig å vite hvor mye kremost og silketofu man skulle bruke. Samme med rømme. Gjerne legg til mål i gram.

    1. Mari Hult

      Herlig! Og takk for gode tips – skal få ordnet det 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *