Vegansk karamellsaus

Simsalabim! En karamellsaus som ikke krever mer avansert kjøkkenutstyr enn en gryte.

Å lage en god, vegansk karamellsaus har jeg slitt med. Rett og slett. Enten blir den ikke tykk, eller så blir den for tykk, eller så smaker den ikke karamell, eller så er den vondt etc. Ikke har jeg lyst å lage oppskrifter som er så kompliserte at de krever sukkertermometer eller andre redskaper som folk flest ikke har heller.

Heldigvis har jeg i det siste fått øynene opp for brun rissirup, som jeg blant annet har brukt for å lage karamellepler. Hvilken fantastisk ingrediens!

Denne sausen er tykk og nydelig, den tåler fint å brukes i bakst og desserter, og er perfekt tilbehør til det meste som er søtt. Prøv den med muffins, til en fruktsalat, eller med en skje mens du holder kjøleskapsdøra på gløtt og håper ingen ser deg.

Ingredienser: 

    • 2,5 desiliter soyamelk
    • 0,5 desiliter lønnesirup
    • 1,5 spiseskje maisstivelse
    • 3 spiseskjeer vann
    • 1 spiseskje vegansk margarin

Framgangsmåte: 

Visp soyamelken og de to sirupene sammen i en liten gryte. Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. La det småkoke i cirka ti minutter, da skal sirupen ha begynt å tykne.
NB. Sausen kommer til å være veldig varm her, så vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Bland sammen maisstivelse og vann i en liten skål og hell over i gryta. La det koke noen minutter til, før du tar gryten av varmen. Bland inn margarinen til slutt.

Sausen oppbevares i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *