

Potetruter med spinat
Ta en potet! Norges favorittråvare har utallige bruksmuligheter.
Jeg får ikke nok av potetoppskrifter!
Her lager jeg en potetpai med spinat, som deles i ruter etter steking. Paien passer både som middagstilbehør, som en del av en god brunsj, eller som en forrett.
Rutene er gode både varme, lunkne og kalde, som betyr at de også er perfekte på buffeter.
Ingredienser til 12 ruter:
-
- 900 gram poteter
-
- 0,5 desiliter næringsgjær
-
- 4 spiseskjeer olivenolje
-
- 200 gram spinat
-
- 2 kvaster frisk oregano eller 2 teskjeer tørket
-
- 1 desiliter havregryn
-
- 0,5 sitron
-
- 1 teskje salt
-
- Pepper
-
- Griljermel eller brødrasp
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør/olje en ildfast form, cirka halv langpannestørrelse (eller mindre).
Skrell potetene og kok dem møre. Test om de er klare med stikke en kniv i dem. Er det ingen motstand er de ferdige.
Hell av vannet, og ha potetene over i en bolle. Mos dem med en gaffel. Tilsett næringsgjær og olivenolje, og rør alt godt sammen,
Grovhakk spinat og finhakk oregano. Vend inn i røren. Bland deretter inn havregryn, og press saften fra sitronen over. Smak til med salt og pepper.
Fordel utover i formen, og bruk en slikkepott eller kniv til å jevne det ut.
Dryss over griljermel. Stek i ovnen i 20 – 30 minutter – til formen blir gyllen.
La formen hvile i minst ti minutter før du skjærer opp i ruter. Hvis du skjærer for tidlig holder ikke rutene fasongen.