

Marmorkake med banan
Lettvint banankake som passer like godt til hverdag som til fest.

Banan er, sammen med gresskar, den mest fabelaktige ingrediensen du kan ha i en kake. Jeg har sluttet å kalle dem for eggerstatninger, for der så mye mer. De binder kaken sammen, de gjør den saftig og de gir en helt fantastisk smak! La oss heller kalle egg for en dårlig bananerstatning fra nå av.
Ideen bak denne kaken kommer fra en aldeles fantastisk vegansk nettside, The Post Punk Kitchen, som jeg vil anbefale alle å kikke innom.
Ingredienser til en kake:
- 3 bananer
- 2,5 desiliter sukker
- 2 spiseskjeer nøytral olje
- 2 desiliter vegetabilsk melk
- 4 desiliter hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- 1 desiliter vann
- 0,5 desiliter kakaopulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en brødform.
Mos bananene godt med en gaffel. Rør inn sukker, olje og melk.
Bland sammen mel og bakepulver, og visp det raskt sammen med bananblandingen. Fordel blandingen i to boller.
Kok opp vann. Fordel vannet i to små skåler. Rør inn kakaopulveret i den ene, og rør det deretter inn i den ene bollen med bananrøre. Hell resten av vannet over i den andre bollen med bananrøre.

Hell de to rørene over i brødformen, og bruk en kniv til å lage marmormønster.

Stek kaken i cirka 50 minutter.

Avkjøl kaken. Pakker du den inn i plastfolie holder den seg flere dager i kjøleskap, da vil den også bli mykere.
Tips: Banankaken smaker kjempegodt servert med karamellsaus.
FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER FINNER DU HER.