Mississippi Mud Pie

Kaken som har alt: Oreokjeks, sjokolademousse og sjokoladepudding!

Å bake uten egg og melk er for meg den enkleste sak av verden. Det er slik at jeg ikke lenger har noen som helst forståelse for de som faktisk trenger egg og meieriprodukter i baksten sin. Men glutenfritt? Da sliter jeg. Merkelige greier. Så da vi skulle få besøk av en glutenintolerant venninne måtte jeg virkelig tenke meg om. Som vanlig nektet jeg å lage noe som er dårligere enn normalen, og ville heller ikke ta den lettvinte veien og erstatte hvetemel med en glutenfri blanding. Å bake noe rått føltes også som litt juks.

Så da ble det denne; min egen Mississippi Mud Pie med tre lag: Veganske og glutenfrie oreokjeks i bunn, sjokolademousse i midten toppet med sjokoladepudding.

Håper i alle fall at hun tåler sjokolade, tenkte jeg, og satte igang.

Veganske og glutenfrie oreos har de (under et annet navn såklart, nemlig O’chocos) i godt assorterte dagligvarebutikker, se i allergi-seksjonen. Selv har jeg funnet disse på Meny, men det skal nok gå an å få de andre steder og. Les mer her.

Ingredienser til en kake: 

    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 8 veganske og glutenfrie oreokjeks (o’chocos)

Sjokolademousse: 

    • 300 gram vegansk kokesjokolade
    • 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
    • 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
    • Noen spiseskjeer lønnesirup
    • 1 spiseskje kakaopulver
    • 1 teskje vaniljesukker

Sjokoladepudding: 

    • 1 desiliter maisstivelse
    • 7 desiliter soyamelk (helst med sjokoladesmak)
    • 1 desiliter sukker
    • 0,75 desiliter usaltet kakaopulver
    • 100 gram vegansk kokesjokolade

Framgangsmåte: 

Finn fram en relativt liten springform. 20 centimeter i diameter er ok.

Smelt margarinen. Kjør kjeksen til pulver i en liten kjøkkenmaskin. Hell i margarin og kjør det hele sammen. Trykk blandingen ut i bunnen av formen. Sett kaldt.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse.

Fordel sjokolademoussen over kakebunnen, og sett kaldt.

Sjokoladepudding: 

Ha maisstivelsen og to desiliter av melken i en gryte. Visp det godt sammen til maisstivelsen er helt oppløst. Ha i resten av melken, sukkeret og kakaopulveret.

Kok det forsiktig opp mens du visper jevnlig. Når det koker skrur du ned varmen litt, slik at blandingen får småkoke til den tykner. Dette tar cirka fem minutter.

Brekk opp sjokoladen i mindre biter, og tilsett litt etter litt. Når alle har smeltet tar du kjelen av varmen. La puddingen avkjøles litt, før du fordeler den utover sjokoladmoussen. Dryss et tynt lag sukker over, og sett kaken kaldt. Den stivner i løpet av et par timer, og holder seg i kjøleskapet i flere dager.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *