

Cottage pie
Varmende vintermat.
Nydelig “comfort food” fra Storbritannia.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 2 desiliter linser
-
- 1 sjalottløk
-
- 1 kinesisk hvitløk (eller noen fedd vanlig hvitløk)
-
- 150 gram assortert sopp
-
- 2 spiseskjeer olje til steking
-
- 2 spiseskjeer soyasaus
-
- 2 kvaster timian
-
- Salt og pepper
-
- 200 gram spinat
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast suffleform (eller annen passende form).
Kok linsene møre, cirka femten minutter. Sil av vannet, og sett linsene til sides.
Finhakk løk og hvitløk, grovhakk sopp.
Varm olje i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og sopp, og la det surre på medium varme til løken er blitt blank, det tar mellom fem og ti minutter. Rør inn linsene.
Finhakk timian og ha i. Smak til med salt og pepper. Grovhakk spinaten og ha i. La det hele stå og surre noen minutter.
Ha linse- og soppblandingen nederst i formen, og fordel potetstappen over.
Stek i cirka 20 minutter, potetstappen skal bli gyllen.
Server varm.