Tapenade med paprika og soltørket tomat

Godt som pålegg eller dipp til grønnsaker. 

Kan tro jeg lenge har hatt ambisjoner enn å bli bedre med å legge ut oppskrifter på hjemmelaget pålegg her på bloggen! Og endelig, ENDELIG, dukket det opp en fabelaktig katalysator. Opplysningskontoret for frukt og grønt, som vanligvis irriterer meg “ihjel” med all sine kjøtt-, melk- og ostebaserte oppskrifter, publiserte nemlig en stor artikkel med masse oppskrifter på hjemmelaget pålegg. Noen inneholdt litt ost, men det var allikevel nok til å gi meg hauger og lass med inspirasjon.

Først ut: En spennende tapenade med franske smaker. Kjempegodt på knekkebrød eller kjeks.

Ingredienser: 

    • 2 desiliter soltørka tomater
    • 1 rød paprika
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 desiliter valnøttkjerner
    • 1 desiliter olivenolje
    • 1 kvast frisk timian
    • Nykvernet pepper

Framgangsmåte: 

La tomatene ligge i vann i cirka en time.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Del paprikaen i to og bak den i ovnen i 10 minutter. Ta den ut av ovnen og ha over i en plastpose. La den kjøle seg ned litt før du drar av skinnet.

Hell av vannet fra tomatene. Ha tomater, paprika, hvitløk, valnøtter, olivenolje, timian og pepper i en liten kjøkkenmaskin og kjør til ønsket konsistens. Jeg foretrekker tapenade som en litt grov masse.

Hjemmelaget tapenade seg fint en liten uke i lukka beholder i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *