Rå spagetti alla puttanesca

Squashgetti med sør-italienske smaker. 

Pasta alla puttanesca (oversatt betyr det rett og slett spagetti på hore-måten) er en krydret og litt salt italiensk pastarett. Ingrediensene er for det meste fra det sør-italienske kjøkken, her finner du blant annet løk, karpers, oliven og soltørka tomater.

Den tradisjonelle pastaen bytter vi ut med squash-pasta, og hele retten serveres rå.

Pasta alla puttanesca stammer fra midten av det 20. århundret, men smaker minst like godt i dag.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter soltørka tomater
    • 1 grønn squash
    • 0,5 desiliter oliven (gjerne en blanding av forskjellige typer)
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 rød chili
    • 1 sitron
    • 2 spiseskjeer kapers
    • 3 spiseskjeer olivenolje
    • Himalayasalt
    • Nykvernet pepper
    • 1 kvast oregano

Framgangsmåte: 

Bløtlegg de soltørkede tomatene i cirka åtte timer før bruk. Skjær dem deretter i tynne strimler.

Skjær skallet av squashen. Bruk en en kniv med riller på en mandolin – eventuelt ostehøvel, kniv og tålmodighet – og skjær først squash i tynne “spagetti”strimler.

Rens og grovhakk oliven. Skjær sjalottløk i tynne skiver, finhakk hvitløk og chili og riv skallet av sitronen.

Bland sammen soltørka tomater, oliven, sjalottløk, hvitløk, chili, sitronskall, kapers, olivenolje, salt og nykvernet pepper.

Finhakk  oregano.

Rett før servering blander du sausen sammen med squashpasta og oregano. Hell eventuelt litt ekstra olivenolje på toppen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *