

Grønn currypaste
Currypaste som setter en fantastisk spiss på asiatisk mat.
Litt mildere og litt friskere enn sin røde søster, men minst like god! Denne grønne currypasten smaker godt av det thailandske kjøkken.
Glem at de selger currypaste i butikkene, bare glem det! Det er ikke det sammen. Selv om matretter ikke behøver mer enn et par spiseskjeer så utgjør dette en enorm forskjell i smak.
Og hvis dere lurer på hvorfor jeg skriver dette, som er stikk motsatt av svært mange andre norske matblogger, så er det fordi en av produsentene for asiatisk mat nylig har hatt gratisk kurskveld med masse goodie-greier for nettopp matbloggere. Så vet dere det.
Tips: Ingredienslisten er litt veiledende. Ikke vær rett for å ha i ekstra av de smakene du liker best.
Ingredienser:
-
- 4 grønne chili
-
- 2 sjalottløk
-
- 5 centimeter ingefær
-
- 2,5 centimeter galangal
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 stilker sitrongress
-
- 1 lime
-
- 8 kaffirlimeblader
-
- 1 teskje pepperkorn
-
- 1 spiseskje korianderfrø
-
- 1 teskje spisskummen
-
- En håndfull frisk koriander
-
- 2 teskjeer soyasaus
-
- 3 spiseskjeer olivenolje
Framgangsmåte:
Ta ut frøene og finhakk chiliene. Rens sjalottløken, og skjær den i mindre biter. Skrell og riv ingefær og galangal. Skrell og finhakk hvitløksfeddene. Bank og grovhakk sitrongress. Riv limeskallet og press ut saften. Grovhakk kaffirlimebladene. Kvern eller hakk opp pepperkornene.
Ha alle ingrediensene i en kjøkkemaskin og kjør på høy hastighet til du har en helt jevn masse. Oppbevar currypasten i lukket glass i kjøleskap, hvor den holder seg fint i opptil tre uker.
Tips: Kjøpt en stor pakke kaffirlimeblader og lurer på hva du skal gjøre med resten? Legg dem i en frysepose og frys ned, de holder seg knallgodt.