Perfekte pitabrød

Slik får du luftige og flotte pitabrød!

Pitabrød kan lages på to vellykka måter, og ganske mange flere fiaskomåter. Men la oss holde oss til de vellykka; vi kan lage flate og litt myke pitabrød som spises med hummus, eventuelt som tilbehør til et større måltid. Den andre typen er den  vi tar for oss her: Luftige pitabrød som kan fylles med alt du ønsker deg, for eksempel:

Ingredienser til 8 pitabrød: 

  • 2,5 teskjeer tørrgjær
  • 3,5 desiliter “litt over fingervarmt”-vann
  • 1 teskje sukker
  • 1 teskje salt
  • 7-8 desiliter hvetemel, eventuelt mer + ekstra til utbaking. 

Framgangsmåte: 

Ha gjær, vann og sukker i en bolle. La det stå i 10 minutter til du ser at gjøren har reagert med vannet og sukkere. Rør inn salt og 6 desiliter av hvetemelet. Her er det supert om du har en eltemaskin eller håndmikser med eltekrok. Elt i noen minutter og tilsett litt og litt av resten av melet til deigen dras bort fra bollens kanter og former en ball

La deigen heve i cirka en time.

Ha deigen over på en melet kjøkkenbenk og elt den godt. Del den opp i åtte emner som du triller til boller.

Dekk to stekebrett med rene kjøkkenhåndklær. Kjevle ut emnene til cirka 0,5-1 centimeters tykkelse og fordel dem på stekebrettene. (Du kan også bruke bakepapir her om du synes det blir for mye styr med håndklærne).

Dekk med rene håndklær og sett til etterheving i cirka 30 minutter. Mens de etterhever forvarmer du stekeovnen til 250 grader.

Kle to stekebrett med bakepapir. Er du tom for stekebrett på dette tidspunktet så kan du forsiktig løfte håndklær og pitabrød over på kjøkkenbenken.

Vipp brødene kjempeforsiktig over på stekebrettene. Stek i cirka fem minutter, nå skal brødene ha blitt luftige og fine.

Pakk brødene inn i kjøkkenhåndklærne fram til servering.

Tips: For en grovere variant kan du erstatte 2 desiliter av melet med sammalt mel. 

2 Comments

 1. Cecilius

  Den første pitabrødoppskriften der jeg har fått pitabrødene til å blåse seg opp. Jeg mistenker at oppskriften din er veldig god. Tok i alle fall ut nesten runde baller fra ovnen i går kveld, haha!

  1. Mari Hult

   Hahaha, det er en kul oppskrift! Jeg bruker den mye på kurs, og folk blir alltid stående klistret foran ovnen 🙂 Fint triks om du vil imponere gjester eller ha en icebreaker på date.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *