vegansk thaicuryr oppskrift

Marens thaicurry

Den beste curryen jeg har smakt!

Denne retten er komponert av min venninne Maren, som var så snill å komme og lage den på kjøkkenet mitt en kveld. Her får du en herlig miks av grønnsaker og tofu, servert i en nydelig saus med smak av Thailand. Helt fantastisk!

Curry er mye smak og behag, men her har vi prøvd å notere ned så nøyaktig som mulig.

Utenom tofuen og currypastaen fant vi alle ingrediensene på min lokale Prix, og ser du bort fra marineringstiden så rører du sammen hele retten på under en halvtime. Enkelt og greit, altså!

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 1 kinesisk hvitløk
    • 1 rød chili
    • 2 centimeter ingefær
    • 0,5 desiliter soyasaus
    • 0,5 desiliter olivenolje
    • 400 gram fast tofu
    • Olje til steking

Currysaus:  

    • 3 centimeter ingefær
    • 1 grønn chili
    • 1 løk
    • 1 rød paprika
    • 1 squash
    • 1 brokkoli
    • Olje til steking
    • 50 gram aspargesbønner
    • Asiatiske grønnsaker, ferske eller på boks: Minimais, bønnespirer, vannkastanjer og bambusskudd
    • 1-2 spiseskjeer rød currypaste
    • Cirka 2 desiliter kokosmelk
    • Palmesukker eller agavesirup
    • Frisk koriander
    • Ris til servering

Framgangsmåte: 

Rens og grovhakk hvitløk, ingefær og chili. Ha i en liten bolle som har lokk, hell over soyasaus og olivenolje.

Tørk tofuen, og press ut litt av vannet på den. Skjær den i mindre biter og ha i marinaden. Ha på lokket, og vend forsiktig på bollen slik at all tofuen dekkes av marinaden.

La det hele stå i 15-20 minutter, lenger om du har tid.

Bruk et rent kjøkkenhåndkle eller rent kjøkkenpapir til å tørke av marinaden. Stek deretter tofubitene i litt olje. Start med å steke dem på medium varme, skru den opp når tofuen er blitt helt tørr.

Hell over resten av marinaden og ta pannen av varmen. Etter noen minutter legger du tofubitene til sides, prøv å holde dem varme, og tørker av pannen.

Currysaus: 

Skjær ingefær i brede skiver. Tell hvor mange du har – disse skal tas ut før servering. Skjær chilien i tynne ringer. Rens løk og paprika, og skjær dem i terninger. Skjær squash i ringer, og del brokkolien opp i buketter.


Varm opp oljen til høy varme i en panne. Tilsett ingefær, chili, løk, paprika, squash, brokkoli og aspargesbønner, og stek det i noen minutter. Vend på det og stek i noen minutter til. Ha i de asiatiske grønnsakene, og stek det hele i noen minutter til.


Rør inn en spiseskje currypaste. Tilsett deretter kokosmelk, og la det hele koke litt. Smak eventuelt til med mer currypaste og kokosmelk. Ha deretter i litt sirup eller sukker, også her er det greit å ta i etter smak. En spiseskje pleier å holde.

La gryten småkoke i noen minutter. Grovhakk koriander, og rør inn rett før servering.

Plukk ut ingefærskivene, eller si fra til gjestene at de ikke nødvendigvis bør spises (de er ikke farlige, men smaker litt sterkt).

Server med ris.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *