

Aloo gobi
Potetrett med smak av India.
Aloo gobi stammer fra Pakistan og India, og består i all hovedsak av blomkål og poteter som kokes møre i en krydret tomatbasert saus.
Retten fungerer bra som middagstilbehør, for eksempel til burgere eller pølser, men kan også serveres for seg selv med litt kokt ris til.
Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner:
-
- 4 poteter
-
- 0,5 blomkål
-
- 1 løk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 0,5 desiliter olje til steking
-
- 2 teskjeer spisskummen
-
- 2 teskjeer gurkemeie
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje garam masala
-
- 1,5 teskje malt koriander
-
- 1 teskje salt
-
- 1 boks hakkede tomater (cirka 3 desiliter)
-
- Noen kvaster frisk koriander
Framgangsmåte:
Skrell poteter. Skjær potetene i terninger med lengde på cirka en centimeter. Del blomkålet i mindre buketter. Finhakk løk, hvitløk og ingefær.
Varm opp oljen i en gryte på litt over middels varme. Ha i spisskummin og la det frese litt under omrøring. Ha i hvitløk, løk og ingefær og stek under omrøring til løken blir gylden, men ikke svidd.
Rør inn gurkemeie, chilipulver, garam masala, malt koriander og salt. Hell på de hakkede tomatene, la det koke opp og småkoke i noen minutter. Smak eventuelt til med litt mer krydder.
Ha i potetterningene, la det koke i fem minutter. Tilsett deretter blomkålbukettene. La det hele småkoke til potetene er møre. Rør i blant. Det tar cirka femten minutter.
Finhakk korianderbladene og ha dem over ved servering.