vegansk cottage pie oppskrift

Verdens beste potetstappe

Oppskrift på hjemmelaget potetstappe. 

Dere synes kanskje det er merkelig å skrive et eget blogginnlegg med oppskrift på potetstappe, men jeg må bare dele denne oppdagelsen.

Jeg er ikke en stor fan av kokte poteter. Dampa er de litt bedre, men fremdeles ikke allverdens. Likevel synes vi at poteter kan være skikkelig godt tilberedt på andre måter, spesielt liker vi bakt potet og potetstappe. Så hvorfor ikke slå de sammen?

Bare tenk deg om, kunne du velge så regner jeg med det hadde blitt bakt potet over kokt potet i 90 prosent av tilfellene. Det er noe med smaken, potetene gjør seg bedre bakt. River du i tillegg ut innmaten, har i litt smør og moser den, da blir det skikkelig bra. I tillegg slipper du å skrelle potetene 🙂

NB: Aldri, ALDRI kjør potetene med stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Da blir de seige og ekle.

Ingredienser som tilbehør til fire porsjoner:

    • 10 mellomstore poteter
    • Litt salt
    • Litt vegansk margarin
    • Litt soyamatfløte

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Vask potetene, og prikk litt i dem med en gaffel eller skarp kniv. Bak de i cirka én time. Test om de er klare ved å skjære i dem med en kniv, er de myke er de klare, hvis ikke lar du de stå et kvarter til.

Ta deretter potetene ut av ovnen og la de kjøle seg ned litt.

Del potetene i to, og grav ut innmaten med en skje. Ha over i en bolle. Bruk en gaffel til å mose potetene ferdig, det skal ikke mye til.

Smak potetstappen til med litt salt, og eventuelt litt vegansmør og soyafløte.

Tips: For litt god hvitløkssmak kan du bake en hel kinesisk hvitløk med potetene de siste femten minuttene. Ta av skallet etter baking, og ha innmaten i med potetene. Bakt hvitløk er ikke så skarp, men gir en rundt og fyldig smak på potetstappen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *