

Fylte tortillaruller
Lettvint og knallgodt til hverdags og fest.
Fylte tortillaruller passer både som en rask familiemiddag, som forrett til en finere middag eller som en del av en festbuffet. De er lette å lage, og kan oppbevares i kjøleskap før servering.
Disse fikk jeg første gang servert hos min kjære venninne Adele, og har laget dem ukentlig hjemme siden.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 400 gram tofu
-
- Olje til steking
-
- Litt soyasaus
-
- 1 avokado
-
- 0,5 mango
-
- 0,5 agurk
-
- 1 pakke Tofutti kremost naturell
-
- 4 store hvetetortilla
Framgangsmåte:
Press så mye vann du klarer ut av tofuen. Skjær den opp i strimler med en grunnflate på cirka 1×1 centimeter.
Varm opp litt olje til medium/høy varme i en panne, og stek tofuen. Vær forsiktig når du snur på den sånn at den ikke knekker (selv om det ikke er kritisk for denne retten uansett). Når den nesten er ferdig heller du over litt soyasaus. Legg strimlene over på litt kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle sånn at overflødig fett renner av.
Rens/skrell avokado, mango og agurk, og skjær dem opp i tynne strimler (skrell agurken også, den smaker mye bedre uten skallet).
Smør tofutti utover hele den ene siden på hver hvetetortilla, og legg på strimler av tofu, avokado, mango og agurk. Rull tortillaen sammen så fast du greier.
Skal tortillarullene oppbevares i kjøleskap anbefaler jeg å dekke dem med plastfolie.
Skjær opp i mindre biter før servering.