vegansk shepherdess pie oppskrift

Shepherdess Pie

Knallgod middagspai med tempeh i tomatsaus dekket av potetmos. 

Shepherdess Pie er en vegansk versjon av Shepherd’s Pie, og er familiemat som unger elsker.

Paien kan lages både i porsjonsformer, eller i en større pai- eller suffleform.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 400 gram tempeh
    • 1 squash
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • Olje til steking
    • 1 boks hermetiske tomater
    • 2,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk grønnsakbuljongterning
    • Noen kvaster timian
    • Salt og pepper
    • 8 mellomstore poteter
    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • Eventuelt litt soyamatfløte

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 225 grader.

Skjær tempeh og squash i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne, og stek tempeh- og squashterningene. Når det er gylne har du i sjalottløk og hvitløk, og rører det godt sammen.

Etter det har putret i noen minutter har du i tomater og grønnsakskraft. Finhakk timian og ha i. La det koke i et kvarter, før du smaker til med salt og pepper.

Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre og sil av vannet. Bruk eventuelt litt av kokevannet til å spe i tomatsausen.

Mos potetene med en gaffel eller et moseredskap, rør i margarin og eventuelt litt soyafløte.

Ha tomatsausen nederst i ildfaste former og dekk med potetstappen. Stek i ovnen til toppen begynner å bli gyllen – cirka 15 minutter.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *