

Shepherdess Pie
Knallgod middagspai med tempeh i tomatsaus dekket av potetmos.
Shepherdess Pie er en vegansk versjon av Shepherd’s Pie, og er familiemat som unger elsker.
Paien kan lages både i porsjonsformer, eller i en større pai- eller suffleform.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 400 gram tempeh
-
- 1 squash
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- Olje til steking
-
- 1 boks hermetiske tomater
-
- 2,5 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk grønnsakbuljongterning
-
- Noen kvaster timian
-
- Salt og pepper
-
- 8 mellomstore poteter
-
- 1 spiseskje vegansk margarin
-
- Eventuelt litt soyamatfløte
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 225 grader.
Skjær tempeh og squash i små terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne, og stek tempeh- og squashterningene. Når det er gylne har du i sjalottløk og hvitløk, og rører det godt sammen.
Etter det har putret i noen minutter har du i tomater og grønnsakskraft. Finhakk timian og ha i. La det koke i et kvarter, før du smaker til med salt og pepper.
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre og sil av vannet. Bruk eventuelt litt av kokevannet til å spe i tomatsausen.
Mos potetene med en gaffel eller et moseredskap, rør i margarin og eventuelt litt soyafløte.
Ha tomatsausen nederst i ildfaste former og dekk med potetstappen. Stek i ovnen til toppen begynner å bli gyllen – cirka 15 minutter.