Rå gulrotcupcakes

De sunneste cupcakene du har smakt!

Cupcakes for et nytt og bedre liv! Rå bakst er jo ikke alltid kjernesunt med masse nøtter, kokosfett og kakaosmør, men disse her er rett og slett ikke så verst. For all del; rå bakst er kanonmye bedre for deg enn “vanlig” bakst, men det slår ikke det å spise et eple, for eksempel.

Tilbake til cupcakene: Her er det ikke mye som kroppen ikke vil rope hurra for!

Kokosoljen og kakaosmøret i glasuren er ikke helt nødvendig, og du klarer deg med bare et av de. Den eneste grunnen til at jeg har de med er at de gir glasuren den konsistensen den må ha for å se fin ut når du bruker sprøyteposer. Ja, og så smaker det ikke helt feil da.

Ingredienser til 6 cupcakes: 

    • 2 desiliter dadler
    • 2 desiliter valnøtter
    • 4 desiliter gulrotpulp*
    • Litt kanel
    • Bittelitt ingefær
    • Litt revet muskat
    • Bittelitt himalayasalt
    • 1,5 desiliter rosiner

*Det du har igjen etter å ha juicet cirka 7 gulrøtter. Hvis du ikke har juicer kan du rive gulrøtter på den fineste delen av et rivjern, for deretter å presse ut så mye væske du klarer. 

Glasur: 

    • 2 desiliter cashewnøtter
    • 6 dadler
    • 1 spiseskje kokosolje
    • 1 spiseskje kakaosmør
    • Litt sitronsaft
    • Bittelitt himalayasal

Framgangsmåte: 

Rens dadlene (ta bort steinen), og ha de i en kjøkkenmaskin sammen med valnøttene. Kjør dem i et halvt minutt på høy hastighet, de skal ikke knuses så veldig. Tilsett gulrotpulp, krydder og salt, og kjør videre til du har en deigaktig masse. Tilslutt har du i rosinene, og kjører det hele i et lite minutt til.

Ha seks cupcakeformer i et muffinsbrett (dette er for å gjøre det lettere for deg å presse deigen i formene uten at det skal bli stygt), og fordel deigen i formene. Prøv å presse den ut så godt du klarer.

Sett til avkjøling i minst en time, slik at deigen får satt seg skikkelig.

Glasur: 

Ta ut daddelsteinene og kast dem. Ha resten av dadlene og nøtter i godt med vann, la det ligge i minst en time.

Sil av vannet og ha dadler og nøtter over i en kjøkkenmaskin. Skjør det til du har en ganske fin masse. Tilsett kokosolje og kjør videre. Riv kakaosmøret på et rivjern og ha i. Kjør til du har en helt jevn glasur. Smak til med sitronsaft og salt.

Ha over på en sprøytepose, og legg posen i kjøleskapet til avkjøling i et par timer. Den stivner litt mer når den kjøles ned.

Fordel glasuren utover kakene.

Tips: For en mer flytende glasur kan du ha litt vann i blandingen når den går i kjøkkenmaskinen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *