vegansk stekt ris oppskrift

Stekt ris

Rydd ut av kjøleskapet og tryll med restene: Gratis og herlig middag!

Stekt ris er restemat med stor R, så det er både godt og klimavennlig. Bruk gårdagens ris, og det du finner i skapet av tofu, grønnsaker og nøtter.

Oppskrift på stekt ris er kanskje litt overkill, men her er en grei basis som fungerer veldig fint. Bytt gjerne ut ingredienser med det du har tilgjengelig.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 50 gram hasselnøttkjerner
    • Olje til steking
    • 50 gram tofu, røkt om du får tak i
    • 1 sjalottløk
    • 1 hvitløksfedd
    • 4 sjampinjonger eller aromasopp
    • 1 gulrot
    • 5-6 rosenkål
    • 400 gram kokt ris
    • Soyasaus

Framgangsmåte: 

Ris nøttene i en varm, tørr panne. Legg dem til sides.

Varm opp olje i pannen. Skjær tofuen i tynne skiver, og stek et par minutter på hver side.

Finhakk sjalottløk og hvitløk, skjær sopp i terninger og gulrot i skiver. Rens de ytterste bladene av rosenkålen, og skjær hver rosenkål i fire deler (skjær gjennom stilken, da holder de formen under steking).

Ha alt over i pannen, og vend det forsiktig sammen med tofuen. La det hele steke til grønnsakene er gylne.

Dersom pannen er tørr tilsetter du litt mer olje. Vend deretter inn risen. Bruk en slikke pott eller stekepanne, og flytt jevnlig på risen slik at den ikke brenner seg. Når den begynner å bli stekt smaker du retten til med soyasaus.

Server varm, gjerne med stekepannen på bordet.

Tips: Liker du stekt ris med egg, så blander du en desiliter silketofu med en teskje svart salt, litt pepper og næringsgjær. Rett før retten skal serveres dytter du risen mot kantene av pannen, slik at du får et hull i midten. Hell i silketofublandingen. la den steke litt, før du vender det inn i risen.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *