veganske kikertburgere oppskrift

Spicy kikertburgere

Supersunne burgere med kikerter, søtpoteter og en asiatisk krydderblanding. 

Når vi spiser burgere hjemme, så tenker vi at det er skikkelig usunt. Jeg vet ikke helt hva som gjør det, men det har kanskje noe med at “vanlige” burgere ofte kommer med litt av et tilbehør.

Og vet du hva? Denne varianten er minst like god! Kikertburgerene er litt søte, veldig spicy, og de inneholder masse protein og nesten ingen fett. De er også veldig enkle å lage, og de holder formen kjempegodt.

Tips: Server kikertburgere med naanbrød og hummus.

Ingredienser til fire burgere: 

    • 150 gram tørka kikerter
    • 2 medium store søtpoteter (250-300 gram tilsammen, cirka)
    • Et par kvaster koriander
    • 1 rød chili
    • En halv kinesisk hvitløk
    • 2 centimeter ingefær
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • 1 spiseskje spisskummen
    • 75-100 gram brødsmuler
    • Eventuelt litt potetmel

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene i vann over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann (cirka en time).

Skrell søtpotetene og skjær dem opp i litt mindre biter, og ha i med kikertene det siste kvarteret. Sil av vannet og ha kikerter og potetbiter over i en bolle.

Finhakk koriander og chili. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær.

Varm opp litt av oljen i en stekepnne. Ha i spisskummen og stek det i ett minutt før du har i koriander, chili, hvitløk og ingefær. La det surre i noen minutter før du har det over i bollen med kikertene og potetbitene.

Mos alt sammen med en gaffel. Spe med brødsmuler og eventuelt litt potetmel til du har en fast masse som det går an å forme burgere av.

Sett massen kaldt i femten minutter, form deretter burgere som du steker i olje. 2-3 minutter på hver side skal holde fint.

2 Comments

  1. Kan man bruke ferdige kikerter på boks?

    1. Mari Hult

      Jepp, da dobler du mengden og dropper bløtlegging og koking.

Leave a Reply to Mari Hult Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *