

Petit fours
Veganske minimarsipankakebiter er fasjonabel kaffemat.
Hjemmelagde petit fours krever litt arbeid, men det er verdt det! Veganske petit fours imponerer selv den vanskeligste gjest, og kan serveres både som dessert og til kaffen.
Ingredienser til cirka 30 biter:
-
- 6 desiliter hvetemel
-
- 4 desiliter sukker
-
- 2 teskjeer bakepulver
-
- 0,5 teskje natron
-
- 1 teskje salt
-
- 4 spiseskjeer vegansk margarin som egner seg til baking
-
- 1 sitron
-
- 2 desiliter vann
-
- 2 desiliter soya- eller rismelk
Fyll og pynt:
-
- Syltetøy
-
- Litt melis
-
- 1 pakke vegansk marsipan
-
- Sjokoladesaus (kan lages selv ved å smelte 50 g sjokolade + 25 gram matfløte av soya sammen)
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en langpanne med to bakepapir (dobbelt lag). Dette er viktig for at kaken ikke skal revne når den løftes ut av formen.
Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, natron og salt i en stor bolle. Skjær margarinen i mindre biter og smuldre den inn i det tørre. Riv skallet av sitronen og ha i. Press sitronsaften, og ha den, vannet og melken i. Visp det hele kraftig og raskt sammen.
Hell røren utover langpannen, og bruk en slikkepott til å få den jevn. Pass på at det er et par centimetere fra røren og til kanten av bakepapiret.
Bak i 25-30 minutter til kaken er gyllen. Ta formen ut av ovnen, og la kaken avkjøles mens den står i formen.
Montering:
Løft kaken og bakepapiret forsiktig ut av formen og over på en stor skjærefjøl. Skjær kantene av kaken, slik at du har et jevnt rektangel. Del deretter kaken på midten, slik at du får to like store deler.

Ta deretter en og en del, og skjær dem forsiktig opp på tvers til to tynne deler (der arealet er det samme).
Smør syltetøy på tre av delene, og legg dem oppå hverandre slik at det er syltetøy mellom alle kakedelene, men ingenting oppå.
Bruk litt melis på kjøkkenbenken, og kjevle marsipanen ut tynt. Legg marsipanlaget forsiktig over kaken. Skjær bort kantene, og sett kaken til avkjøling.
Før servering skjærer du kaken opp i små firkanter. Pynt dem gjerne med litt sjokoladesaus eller friske bær.