Hjemmelaget tomatsuppe

Tomat + suppe = sant

? Jeg liker ikke tomatsuppe, mente mannen da jeg spurte om jeg skulle lage en porsjon til ham også. Så jeg lagte bare til meg selv. Da den var klar, fikk pipen en annen lyd.

? Jeg visste ikke at du skulle lage sånn tomatsuppe. Det liker jeg jo.

Hva vi snakker om?

Hjemmelaga tomatsuppe, såklart. Laget av ekte, ferske tomater – ikke pulver, puré eller tomater i “lake” fra boks. Denne suppen er heller ikke stappet full av makaroni, egg, ostebiter eller kjøttboller (? Skal du ødelegge den kunne vi like godt lagt pulversuppe, sier mannen).

Ingredienser to porsjoner:

    • 12 godt modne tomater
    • 1 løk
    • 2 spiseskjeer olivenolje
    • 0,7 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
    • Salt og pepper
    • Litt sukker
    • Noen kvaster basilikum

Framgangsmåte: 

Kok opp vann i en gryte. Sett klar en skål med iskaldt vann ved siden av.

Fjern stilken fra tomatene. Skjær deretter et kryss øverst på tomatene.

Ha dem over i det kokende vannet, du kan godt ta det i flere omganger, og la de ligge i de kokende vannet i cirka 20 sekunder, avhengig av størrelsen.

Ha dem rett over i det kalde vannet, der det går lett å dra av skinnet.

Skjær deretter av det har de stilkefestet på tomatene. Skjær resten av tomatene i små terninger.

Finhakk løken. Varm opp olje til middels/høy varme i en gryte, og surr løken et par minutter til den blir blank. Ha i tomatbitene, og hell på grønnsakskraft. La det hele koke opp, og la deretter suppen småkoke en stund slik at den tykner litt. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker.

For en jevnere konsistens kan du kjøre suppen i kjøkkenmaskin, blender eller stavmikser.

Grovhakk basilikum og dryss over ved servering. For et større måltid kan du servere litt godt brød til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *