Baba Ganoush

Supergod aubergine-hummus. 

Baba Ganoush er en rett med røtter i midtøsten, og kan serveres både som forrett sammen med godt brød eller som tilbehør til en god middag.

Hovedingrediensen er innmaten i aubergin, som blir mykt og godt når auberginen blir stekt eller grillet i cirka tre kvarter. Deretter tilsettes typiske hummus-krydder, og alt kjøres i kjøkkenmaskin til en jevn dip.

Denne versjonen er litt kraftig på smak, prøv deg gjerne fram med mindre hvitløk, sitron og tahini.

Ingredienser til en skål: 

  • 1 aubergin
  • 1 teskje salt
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Saften av en sitron
  • 1 spiseskje tahini
  • Litt spisskummen

Framgangsmåte:  

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram et stekebrett eller en ildfast form. Bruk en gaffel til å prikke noen hull i auberginen. Stek den deretter i ovnen i cirka 45 minutter. Den  kommer til å bli litt rynkete, trekke seg sammen litt og bli myk. Dersom du har grillen ute, kan du godt gjøre dette på grillen. Da går det fortere, og auberginen får en litt røkt smak.

Ta den ut av ovnen og la den kjøle seg litt. Del den deretter i to på langs, og dra ut innmaten og ha oven i en kjøkkenmaskin. Tilsett salt hvitløk, sitronsaft, tahini og spisskummen, og kjør på høy hastighet til du har en jevn masse.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *