veganske glutenfrie kjeks oppskrift

Kikertkjeks

Glutenfrie kjeks med sesamfrø og timian. 

Mel av kikerter får du kjøpt i asiatiske butikker, der det ofte går under navnene gram flour, garbanzo flour og besan. Kikertmel er rikt på protein og karbohydrater, men inneholder ikke gluten, derfor passer et utmerket i glutenfrie kjeks og knekkebrød.

Tips: Kikertkjeks er kjempegode til cashewost.

Ingredienser til cirka 20 kjeks: 

    • 2,5 desiliter kikertmel + litt mer til utbaking
    • 1 teskje salt
    • 1 spiseskje hvite sesamfrø
    • 2 spiseskjeer svarte sesamfrø
    • Et par kvaster timian
    • 1 teskje sesamolje
    • 0,5 desiliter vann

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram et stekebrett og et bakepapir som passer.

Bland sammen kikertmel, salt og sesamfrø i en bolle. Finhakk timian og ha i. Rør inn olje og vann, og elt til du har en smidig deig.

Ha bakepapiret på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen direkte på det. Overfør til stekebrettet og skjær deigen opp i avlange kjeks (du trenger ikke flytte dem fra hverandre). Stikk hver kjeks med en gaffel.

Stek i ovnen i 15-20 minutter, kjeksen skal begynne å bli gyllen. Ta ut av ovnen, avkjøl litt før du brekker opp kjeksene i bitene du allerede har markert.

Server kjeksen lun med for eksempel cashewost, baba ganoush eller hummus, eller oppbevar dem i en lukket boks.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *